Coșmarul fără sfârșit al bătrânei de 83 de ani care a fost concediată acum un an de la grădinița la care lucra! După ce a fost dată afară, femeia de serviciu a ajuns ca pârât în fața judecătorilor!

Bătrâna de 83 de ani care a fost concediată de la grădinița la care lucra se numește Sofia Chițoran.

Distribuie pe:

Autor: Matei Vaihan

fara descriere
Bătrâna de 83 de ani care a fost concediată i-a impresionat pe români acum un an. Sofia Chiţoran era angajată ca femeie de serviciu la grădiniţa din localitatea Leurda, din municipiul Motru, dar a fost dată afară de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, pe motiv că este prea bătrână. Aceasta avea un contract de două ore pe zi la grădiniţa din localitatea gorjeană Leurda. Ea venea în fiecare dimineaţă la ora 5.00, făcea focul în sobă şi se ocupa de curăţenie în sala de clasă şi în curtea grădiniţei.


In articol:

Citeste si: O italiancă de 95 de ani a învins coronavirusul. Ce spune batrana ca a salvat-o

Citeste si: Studiu în Frannţa cu privire la impactul covid-19 asupra persoanelor în vârstă

Citeste si: Dr. Adina Alberts face voluntariat la grădiniță, după epidemia de viroze care afectează copiii: „Am decis sa incerc sa fac ceva”

„Inspectorul general ştia de situaţia aceasta. Săptămâna trecută a fost închis contractul de muncă pe care îl avea doamna, în condiţii legale. Dată fiind vârsta înaintată, nu mai putea fi păstrată pe acest post. I s-a închis cartea de muncă, în condiţii normale, ca atunci când te pensionezi”, a declarat, pentru Mediafax, Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. (vezi cine este bătrâna pentru care au făcut chetă doi polițiști și un jandarm)

fara descriere

Bătrâna de 83 de ani care a fost concediată. Sofia Chițoran a pierdut procesul pentru teren

„Nu este o măsură morală. În primul rând, bătrânica va avea de suferit. La vârsta ei, să primească o astfel de veste nu este aşa de uşor. Mă simt şi vinovat pentru că eu i-am făcut publică povestea. Sunt dezamăgit de ceea ce s-a întâmplat. Iniţial, am crezut că e păcăleală de 1 aprilie“.  Sofia Chiţoran câştiga 440 de lei ca femeie de serviciu, la care se adăuga pensia de 600 de lei pentru că a muncit la CAP. Bătrâna lucra ca femeie de serviciu din anul 1979.”, a declarat Cosmin Morega, viceprimarul oraşului Motru. Deşi mai mulţi români s-au arătat interesaţi să doneze bani în contul bătrânei după debutul scandalului, ea şi fiul ei au declarat pentru „Adevărul“ că nu doresc să fie ajutaţi financiar. După ce cazul a apărut în presă, ministrul Educației de atunci, Ecaterina Andronescu, a declarat că bătrâna va fi reangajată, iar directoarea care a concediat-o va fi sancționată pentru gestul ei. Totuși, bătrâna a revenit la grădiniță de-abia în octombrie 2019.

Din păcate, necazurile nu s-au încheiat pentru Sofia Chițoran. Tot în 2019, numele ei a apărut ca pârât într-un proces care s-a desfășurat la Judecătoria Motru, obiectul dosarului fiind fond funciar. Alături de alte rude, Sofia Chițoran a fost dată în judecată de o altă rudă, miza fiind un teren cu vegetație forestieră. Procesul a avut mai multe termene după ce bătrâna a fost dată afară de la grădiniță, pe 28 mai 2019, 2 iulie 2019 și 17 septembrie 2019. Pe 27 septembrie 2019 a venit verdictul judecătorilor, care a fost defavorabil tututuror pârâților, deci și Sofiei Chițorean, în sensul că reclamantul a primit un titlu de proprietate asupra terenului.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate