Coșmarul trăit de Anamaria Ferentz în SUA. „Vremuri sângeroase!”

Anamaria Ferentz trăiește un coșmar în SUA, după ce orașele americane au fost asaltate de proteste violente ca urmare a morții lui George Floyd. 

Distribuie pe:

Autor: D.A.


In articol:

Anamaria Ferentz trăiește un coșmar după ce moartea lui George Floyd, un bărbat de culoare care a fost omorât de un polițist alb, a tulburat și mai rău apele în SUA. 

Printre sutele de mii de români care sunt nevoiți să trăiască tensiunile uriașe din SUA se enumeră și Anamaria Ferentz, care locuieşte de ani buni peste Ocean. Anamaria Ferentz s-a declarat este şocată de ceea ce se întâmplă. A urcat pe acoperişul blocului şi a filmat câteva imagini, pentru a arăta prietenilor virtuali și nu numai cum se desfășoara viața în America.

"Un apus frumos, dar nişte vremuri sângeroase, din păcate. Sunt aici, la mine, pe acoperişul blocului şi puteţi auzi elicopterele, sunt foarte multe, ambulanţe. Este foc pe bulevard, unde se întâmplă protestele, au dat foc la maşini de poliţie. Se protestează în continuare pentru George Floyd, bărbatul de culoare care a fost omorât de poliţişti cu sânge rece.

Oamenii de culoare sunt sătui de nedreptăţile făcute de-a lungul anilor şi în special acum. Multă lume protestează, din păcate nu paşnic. S-au întors împotriva poliţiştilor, aruncă în ei cu diferite chestii. Se aud şi împuşcături. Nu ştiu dacă chiar sunt împuşcături sau chestii aruncate în aer pentru a îndepărta mulţimea, nu sunt sigură. Este destul de înfricoşător.

Citeste si: Bomba despre pensii şi pensionari. Atenţie! Acuzații de abuzuri la Guvern - evz.ro

Coșmarul trăit de Anamaria Ferentz în SUA. „Vremuri sângeroase!”
Coșmarul trăit de Anamaria Ferentz în SUA. „Vremuri sângeroase!”

S-a dat ordin să stăm în casă, tot Los Angeles-ul şi Beverly Hills. Eu sunt în casă, în siguranţă. Uitaţi focurile, sunt date de protestatari. Eu le înţeleg mânia, însă violenţa nu face decât mai mult rău", a povestit Anamaria într-un filmuleţ pe pagina sa de Facebook.

Casa Albă, luată cu asalt după moartea lui George Floyd

Nici măcar Casa Albă nu a scăpat de furia oamenilor după moartea lui George Floyd. Sute de persoane au protestat vineri seara în faţa Casei Albe pentru a-şi exprima furia față de moartea afro-americanului de 46 de ani, informează AFP.

Decesul omului de culoare a reaprins discuțiile privind arestările violente la care sunt supuși oamenii de culoare din SUA. 

Purtând pancarte pe care puteau fi citite sloganuri precum „Stop Killing Us” (Nu ne mai ucideţi) şi „Black Lives Counts” (Vieţile negrilor contează), protestatarii au cerut să se facă „dreptate pentru George Floyd” în faţa reşedinţei preşedintelui Donald Trump, scrie Agerpres.

George Floyd, omorât într-un mod crunt

Înregistrări video, devenite virale, au fost făcute de trecători care au asistat luni la scena în care un poliţist alb din oraşul Minneapolis îl trânteşte pe George Floyd apăsând cu genunchiul pe gâtul acestuia timp de câteva minute, în timp ce victima îi spune că nu mai poate respira.

De la difuzarea acestor înregistrări video demonstraţii ce s-au transformat în revolte au avut loc în Minneapolis, în special în apropierea secţiei de poliţie unde lucrează cei patru poliţişti implicaţi în incident, dar şi în alte oraşe din SUA. Până vineri, protestele s-au extins în multe oraşe americane, de la Detroit şi Atlanta până la New York, Houston şi Washington.

Poliţistul implicat în moartea lui George Floyd a fost arestat şi acuzat vineri de omor, o măsură “tardivă” şi insuficientă, conform familiei victimei.“Vrem inculpare pentru omor voluntar cu premeditare. Şi vrem să îi vedem arestaţi pe ceilalţi poliţişti” (implicaţi), conform unui comunicat dat publicităţii de familia lui George Floyd.

Galerie foto 
Citește și:

Gest necugetat al unui adolescent român. Și-a dat foc în curtea casei, iar tatăl lui a sărit în flăcări să-l salveze

Decizia neașteptată luată de Raed Arafat! Motivul pentru care medicul nu va vota la alegerile locale

Un interlop celebru din București, bătut cu bestialitate de către un milionar! Scandalul a avut loc într-un restaurant

Raed Arafat, despre reintroducerea carantinei totale în România. „Toate țările iau măsuri serioase, nu e de glumit”

Dreptate în cazul gorjeanului care și-a ucis cel mai bun prieten, doar pentru a fi cu fosta lui nevastă. Felix s-a ales cu o pedeapsă grea

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies