
kanald.ro
Stiri
Cremsnit – Mod de preparare
Inainte de a ne apuca de crema punem 1l lapte pe foc mic. Cand este fierbinte, nu trebuie sa fiarba, stingem focul.
Galbenusurile le batem spuma impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar (150 g) si zaharul vanilinat.
Cand si-au dublat volumul adaugam 100 ml lapte rece si apoi faina si mixam pana la omogenizare. Turnam peste compozitia de galbenusuri jumatate din laptele fierbinte si mixam, apoi turnam amestecul rezultat peste restul de lapte. Punem crema de vanilie pe foc mic si amestecam pana se ingroasa.
Mixam albusurile foarte bine si apoi adaugam restul de zahar (150 g). Mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma.
Luam cratita, in care se afla crema de vanilie, de pe foc, adaugam bezeaua peste crema fierbinte si amestecam cu grija de jos in sus, pana o inglobam perfect in crema de vanilie.
Punem crema de vanilie din nou pe foc mic pentru inca 3 minute si amestecam continuu, cu grija, apoi stingem focul.
Acoperim crema cu folie de plastic alimentara si o lasam sa se raceasca cca 10 minute. Intindem crema peste prima foaie (crema trebuie sa fie calda, nu fierbinte si nici rece, cat sa o suportam la atingere).
Punem prajitura cremsnit in frigider si intre timp mixam frisca. Cand crema s-a racit complet, intindem peste ea frisca in strat uniform.
Taiem a doua foaie in patrate de cca 5 cm si le asezam deasupra stratului de frisca. Punem cremsnitul in frigider pentru cateva ore, cel mai bine il lasam pana a doua zi, in acest fel foile se inmoaie.
Dupa repaus, pudram cremsnitul cu zahar pudra vanilat si il servim. Este delicios.