Crimă Onești! Nedreptatea care a dus la moarte! Soția ucigașului, condamnată că ar fi furat de una singură 7,6 tone de materiale pentru armamanet

O nedreptate nu se poate repara cu o crimă, însă chiar și așa rămâne o nedreptate. Cum s-a ajuns la execuția publică de la Onești?

Autor: Radu Constantin

In articol:

Aurelia Moroșan, soția bărbatului care a înjunghiat doi muncitori la Onești, a lucrat ca magazioneră la Chimocomplex SA Borzești și a ajuns să fie trasă la răspundere pentru dispariția mai multor materiale, printre care 7,6 tone bare de titan (material strategic, folosit la fabricarea de armament), robineți, corupri de ventilație, oțel și inox,

etc. Este vorba despre o cantitate mare de produse care nu puteau fi sustrase decât în mod organizat. Cu toate acestea, soția lui Gheorghe Moroșan a fost singura care a ajuns să plătească despăgubiri evaluate de 830.000 de lei (8,3 miliarde lei vechi). În 2003, un executor judecătoresc a pus sechestru pe apartamentul în care s-a și întâmplat tragedia, evaluat la vremea respectivă la 25.000 de lei.

Furtul care nu a mai fost raportat

Magazia pe care Aurelia Moroșan o avea în gestiune a fost spartă de trei ori. Prima dată s-a întâmplat în 1994, s-a furat motorină, iar femeii i s-a desfăcut contractul de muncă. Ea a dat în judecată combinatul iar după un an și jumătate conducerea acestuia s-a văzut nevoită s-o reîncadreze și să-i plătească salariile restante.

criminal onesti
Gheorghe Moroșan, autorul crimelor de la Onești

În 2002, depozitul a mai fost spart de două ori.

Femeia a explicat judecătorilor că ”paznicul C.M a observat o căruță și șase persoane aflate lângă gard. Oamenii au fugit când au fost somați, lăsând în urmă 40-50 de bucăți de ventile de inox ascunse în iarbă”. A doua zi, Aurelia Moroșan a descoperit că îi lipseau țeavă și sîrme din inox și a făcut un referat către conducere. Paradoxal, raportul nu a mai ajuns la directorul Virgil Băncilă ci doar o informare în legătură cu materialele recuperate de serviciul pază.

Citeste si: Loredana Groza divorțează? Ce spune Andrei Boncea despre pozele deocheate pe care le postează artista- bzi.ro

Citeste si: Criminalul din Onești făcea amenințări încă din 2018! Gheorghe Moroșan: „Cu armă de foc voi face și eu dreptate! Să nu vă fie de glumă!”

Soția ucigașului: ”Să aducă măcar doi martori care să spună că sunt vinovată”

Dispariția celor 7,6 tone de titan a fost descoperită însă și mai târziu. Materialele se aflau în depozitele sparte acolo încă de la construcția secției. În loc să se ia măsuri pentru găsirea hoților, s-a luat decizia organizării unui control intern financiar, în urma căruia a fost găsită vinovată gestionara Aurelia Moroșan.

Citeste si: Cum au reacționat cei care trebuiau să împiedice tragedia din Onești: „Râdeau și făceau glume”! Fragemente din dialogul cu criminalul

”Este lipsă de gestiune, dar de ce? Pentru ca s-au spart magaziile. Să-mi se aducă măcar doi martori care să spună ca eu sunt vinovată că n-am sigilat corect magaziile, sau că n-am pus lacătul ca lumea. Dar să-mi demonstreze cu documente", spunea la acea vreme Aurelia Moroșan.

Familia Moroșan, evacuată din apartament în 2010

crima onesti
Aici a avut loc crima de la Onești

Deși cazul a fost mediatizat la vremea respectivă și presa locală a scris despre faptul că gestionara nu avea cum să fure pe cont propriu o asemenea cantitate de materiale, soția lui Gheorghe Moroșan a ajuns să plătească singură paguba uriașă. În 2010, executorul judecătoresc a scos familia Moroșan din apartamentul de la Onești pe baza unei decizii judecătorești pe care, susține Gheorghe Moroșan, nu i-a fost prezentată niciodată. Mai departe, în 2021, bărbatul avea să-și facă dreptate de unul singur, executând public doi muncitori care nu aveau nici o vină decât că fuseseră plătiți de combinat să zugrăvească apartamentul în care locuise odinioară familia Moroșan.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Imagini cutremurătoare de la negocierea din Onești! Incredibil cum au fost ținuți ostaticii

Doi bărbați au fost uciși cu sânge rece, după ce au fost ținuți ostatici! Ce s-a întâmplat cu răpitorul din Onești

Strigăt de ajutor la 112. Un băiețel și-a salvat mama de bătăile tatălui

Din noaptea aceasta, zodiile vor primi o veste foarte bună

Vadim Tudor se întoarce! PARTIDUL care aruncă în aer clasa politică

BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit! Este SCANDAL IMENS

Ce se întâmplă în aceste clipe cu Ion Iliescu? Se știe doar că medicii îl țin sub observație

Femeia pe care Gigi Becali a impresionat-o în trecut: ,,M-a sunat să ne vedem la palat, să ne cunoaştem mai bine”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies