Crimele se repetă la Săpoca! Acum fix 17 ani, un bolnav a incendiat un întreg salon, după care a blocat ușa! Bilanțul a fost și atunci dramatic: 3 morți și 6 grav răniți

Nicolae Lungu a omorât 6 persoane la Săpoca pe 18 august 2019. Cu 17 ani în urmă, un tulcean a incendiat un salon din același spital buzoian, omorând 3 oameni.

Autor: Petru Luca

Buzoianul Nicolae Lungu, originar din comuna Săgeata, a omorât 6 persoane la spitalul Săpoca pe 18 august 2019, rănind grav alte 7, după ce le-a atacat cu stativul în jurul orei 3,30 noaptea. Bărbatul de 38 de ani fusese internat pe 14 august după ce suferise un sevraj etilitic și a făcut o criză nocturnă care s-a dovedit fatală pentru șase pacienți.

Citeste si: Abia acum s-a aflat adevăratul motiv pentru care s-a enervat criminalul de la Săpoca! ”Nicolae a făcut o criză de nervi când a auzit că familia i-a vândut o mașină cu pepeni!” EXCLUSIV

Citeste si: Un bărbat internat la Săpoca a fost găsit spânzurat în curtea spitalului, anul trecut! Familia e revoltată: „Asistentele nu știau nimic de el”

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, cerere neașteptată pentru Anamaria Prodan: „Mi-a cerut să renunț la numele lui de familie”- bzi.ro

Acum aproape 17 ani, în noaptea dintre 20 și 21 august 2002, spitalul de psihiatrie Săpoca era scena unor scene la fel de halucinante, când un schizofrenic tulcean, care-și omorâse mama cu toporul, a închis în salon 9 persoane, după care a incendiat paturile și a început să danseze în fața ușii blocate pe interior! 

Iată ce scria presa vremii în august 2002 despre teribila dramă desfășurată tot în incinta spitalului de psihiatrie din Săpoca (județul Buzău).  ”În noaptea de 20 spre 21 august 2002, la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, 10 bolnavi au suferit arsuri grave, după ce un tânăr de 24 de ani, din Tulcea, diagnosticat cu schizofrenie, a blocat accesul în salonul în care erau internați și a

provocat un incendiu. Pentru că era destinată bolnavilor psihotici, care au manifestări violente, încăperea avea gratii la geamuri, astfel încât cei blocați în interior nu au avut pe unde fugi, arzând ca într-un crematoriu. Directorul de atunci al spitalului, dr. Ovidiu Mihai, a explicat că, în momentul în care a fost declanșat incendiul, cei doi supraveghetori de serviciu se aflau într-un alt salon, unde ajutau o asistentă medicală să facă o injecție unui pacient „nervos”.
Alertați de urletele pacienților blocați în salonul cuprins de flăcări, cei doi supraveghetori, împreună cu personalul medical al spitalului, au reușit cu greu să spargă ușa și au chemat pompierii în ajutor. Între timp, au încercat, cu găleți cu apă și cu extinctoare, să stingă singuri focul, în timp ce nouă bolnavi, împreună cu piromanul, ardeau ca o torță și urlau de durere. Nouă dintre ei au fost internați la Spitalul Județen Buzău, cu arsuri de gradul III și IV, pe suprafețe ale corpului între 15% și 60%.
Trei dintre ei, fiind în stare foarte gravă, au decedat, ulterior”,
nota presa buzoiană la acea vreme. 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ce s-a întâmplat în Săpoca, înainte de masacrul în care 5 persoane au murit! ”Ore în șir nu au văzut că lipsea, nu l-a căutat nimeni”

Mărturiile cutremurătoare ale criminalului de la Săpoca au fost analizate de un psiholog

Bogdan Drăghici, preşedintele Asociaţiei TATA, acuzat că şi-a violat fetiţa de 10 ani

Ziua de mâine va aduce rezolvarea problemelor pentru 7 nativi

Minunea de la Dumnezeu care s-a întâmplat chiar acum: "Au fost uimiţi, foarte uimiţi!" (VIDEO)

DIVORT fulger showbiz! Erau cel mai frumos cuplu. Toata lumea este in stare de soc

Anunț-bombă despre Pfizer. Informația a fost confirmată oficial. Toată lumea trebuie să afle

Chin nesfârșit pentru o mare campioană a României: ”Izolare și abuz de medicamente. Simt că-mi pleznește inima și nu mai pot merge”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies