Cruzime fără margini! Guleratul, ursul mascotă pentru turiști a fost împușcat: „Le place crima, le place sângele”

Guleratul, ursul șchiop care devenise mascota stațiunii Predeal, a fost împușcat cu cruzime pentru că „nu trebuia să stea printre oameni”.

Guleratul, ursul mascotă pentru turiști a fost împușcat
Autor: A.B.G.

In articol:

Guleratul, ursul mascotă pentru turiști a fost împușcat
Guleratul, ursul mascotă pentru turiști a fost împușcat

Guleratul devenise ca un animal de companie pentru toată lumea. Cu toții știm că urșii trebuie să stea în pădure și mai ales vara, aceștia ar trebui să hiberneze.

Având în vedere schimbările climatice, acest lucru nu mai este posibil la ei. Animalelele nu mai găsesc hrană în pădure, în locul în care ar trebui să fie casa lor, așa că, adesea, coboară în rândul oamenilor pentru a cere câte ceva de mâncare. Este și cazul lui Guleratul car în timp devenise o mascotă a stațiunii din Predeal. Ursul era foarte cuminte, își vedea de treaba lui și chiar era foare pareciat de turiști. El și-a câștigat acest nume datorită porțiunii de blană mai deschisă la culoare din jurul gâtulu. Animalul era șchiop de un picior, ceea ce stârnea și mai mult compasiunea turiștilor.

Citeste si: O tânără a fost torturată și violată în secția de poliție unde fusese chemată ca martor

Doar că într-o bună zi i-a venit sfârșitul. Ursul a fost împușcat pe nedrept, ceea ce a stârnit un val de comentarii urâte pe rețelele de socializare.

Citeste si: Îl mai știți pe Sergiu, tăticul călăreț de la Iași? A dat cu piciorul la tot, a vândut casa cumpărată din donații și s-a mutat din nou în ghetou. Acum, în fața porții stă parcat șmecherește un BMW X6 – Foto- bzi.ro

„L-au omorât pe Guleratul. L-a împușcat un nimeni uman, un vânător.

De doi ani, de când a rămas singur, stătea ursul ăsta în Predeal. Nu atacase pe nimeni. Era ca un fel de mascotă, îl știau toți: localnici și turiști. Căuta și el mâncare. Oamenii îl pozau, începuseră să-l știe și câinii. Își vedea de treaba lui. Nu l-au relocat, l-au împușcat. Le place crima, le place sângele, le place să omoare, au nevoie de trofee.
De ce nu s-or omorî între ei?
- Împușcă-l, mă! Și nenorocitul l-a împușcat.

Sper să te ia dracu, mă, gunoiule!
Foto: Eliza-Ramona Teodorescu Năstase”, este postarea unui internaut pe un grup de Facebook.

Autoritățile din România nici nu s-au sinchisit să găsească o soluție pentru urs. Ce se întâmplă în alte țări în cazuri de acest tip

Autoritățile au motivat că animalul trebuia îndepărtat prin orice metodă, iar tranchilizarea nu era posibilă, deci s-a apelat la împușcare. Mai mult decât atât, reprezentanții Asociației Milioane de Prieteni, care administrează rezervația de urși de la Zărnești, spun că au cerut ca ursul să fie tansferat la ei în rezervație, dar acest lucru nu a fost posibil.

Citeste si: VIDEO| Scene șocante la Predeal: Ursul ”Guleratul”, împușcat în văzul a zeci de turiști

Digi 24 face o comparație între ce s-ar întâmpla într-o țară civlizată în momentul în care un urs ar conviețui printre oameni.

În Franța, de exemplu, autoritățile au oferit recompensă de 30.000 de euro pentru găsirea ucigașului unui urs. Ursul este specie protejată în Franța, iar ministrul Mediului, Elisabeth Borne, a anunțat că "Statul va formula acuzaţii" împotriva autorului.

Citeste si: Pui de urs, scos dintr-o fântână din Brașov cu ajutorul jandarmilor

În America un urs blocat cu capul într-un borcan a fost salvat de pescari, iar exemplele de acest tip pot continua.

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Copilul din Suceava spulberat pe trecere, după ce fugise de lângă tată, a murit

Incredibil! Vă mai aduceți aminte de piromanul care i-a dat foc fostei iubite? Ce sentință au putut să îi dea magistrații la un an după ce a ucis fata cu sânge rece

Giani Kiriţă a avut lacrimi în ochi la revederea cu mentorul său: „Antrenorul și omul care m-a transformat”

Horoscop 10 Aprilie 2021: astazi, Capricornul va trece peste piedici

Ion Țiriac a dat marea lovitură! Magnatul face revoluţie în România

Ana Porgras rupe tăcerea! Motivul real pentru care a fost propusă de Jador și eliminată de la Survivor România

Biden, avertizat că îndreaptă SUA spre catastrofă. Profeția eminenței cenușii a politicii americane

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies