
kanald.ro
Politica
Alteța Sa a mâncat un aliment constant, pentru multe decenii din viața sa.
Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață joi, 8 septembrie 2022. Suverana avea 96 de ani, dintre care ultimii 70 și i-a petrecut domnind asupra Regatului Unit.
Alteța Sa a avut o viață impresionantă, plină de activități, chiar și în ultimii ani, când a ajuns la o vârstă venerabilă.
Alteța Sa a mâncat un aliment constant, pentru multe decenii din viața sa.
Pentru o viață atât de activă, Regina Elisabeta a II-a avea nevoie de un regim echilibrat, care să îi acopere tot necesarul nutrițional și care să o mențină plină de viață chiar și la o vârstă înaintată.
Meniul Reginei Regatului Unit a reprezentat mereu un subiect de interes, pentru că foarte mulți oameni se întreabă dacă regimul alimentar al Suveranei a avut vreo legătură cu longevitatea acesteia.
Preferințele alimentare ale Majestății Sale au fost dezvăluite de unul dintre bucătarii săi personali, Darren McGrady, în cartea sa „Eating Royally: Recipes and Remembrances from a Palace Kitchen”.
Potrivit acestuia, în fiecare dimineață, Regina Elisabeta savura o ceașcă de ceai negru, pe care îl consuma mereu cald și fără îndulcitori.
Băutura era acompaniată de câteva fursecuri.Acest „ritual” avea mereu loc cu puțin timp înainte de micul dejun, care consta din produse pe bază de cereale, pâine prăjită și marmeladă.
În ceea ce privește prânzul, bucătarul spune că Regina îl servea mereu la ora 13:00. Masa de prânz suferea modificări de la o zi la alta, însă McGrady spune că unul dintre preparatele preferate ale Majestății Sale era somonul scoțian, pe care Regina îi servea cu spanac și dovlecei.
Surprinzător este faptul că una dintre cele mai frecvente mese ale Alteței este una pe care a mâncat-o măcar de câteva ori în viață orice persoană: pui la grătar cu salată.
A doua ceașcă de ceai pe care Regina o consuma pe parcursul unei zile îi era servită după-amiaza, așa cum presupune tradiția englezească. Pe lângă lichidul cald, Alteța lua și o mică gustare:
un sandvici făcut după o rețetă specială, compus dintr-o felie de pâine albă, unsă cu cremă de brânză, mentă și castraveți feliați foarte fin.
În ceea ce privește masa de seară, cel mai des Regina mânca pește la grătar cu legume.
Alteța Sa nu a înlocuit pentru o lungă perioadă de timp acest aliment, chiar dacă statutul său i-ar fi permis să facă asta în orice moment.„Este foarte disciplinată. Ar putea avea orice și-ar dori, dar această disciplină este cea care o menține atât de bine și atât de sănătoasă”, a declarat McGrady cu ceva timp în urmă.
În ceea ce privește desertul, se pare că Alteța Sa nu era o mare consumatoare de dulciuri, ba chiar din contră.
„Trebuie să fie ciocolată neagră, cu cât mai neagră, cu atât mai bine. Nu era pasionată de ciocolată cu lapte sau ciocolată albă”, a mai spus bucătarul regal.