Cum arată mormântul lui Arsenie Boca de la Mănăstirea Prislop

Mormântul lui Arsenie Boca se află la Mânăstirea Prislop, în județul Hunedoara. Locul de pelerinaj le întrece pe toate celelalte.

Autor: Alexandra Nistor

In articol:

Părintele Arsenie Boca s-a născut în localitatea Vața de Sus, județul Hunedoara, în 1910. După terminarea studiilor teologice, intră în obștea de la Mânăstirea Brâncoveanu. În anul 1939, tânărul își petrece toată primăvara pe Muntele Athos.

Un an mai târziu, este inclus în monahism și primește numele de Arsenie. Alți doi ani mai tărziu, Arsenie Boca este numit preot la Mânăstirea Brâncoveanu, urmând să își sape propria chilie în munte.

Arsenie Boca este înmormântat la Mănăstirea Prislop din județul Hunedoara

În 1948, mitropolitul Nicolae Bălan îl aduce personal pe părinte la Mânăstirea Prislop, unde devine stareț. Ulterior, este rânduit duhovnic, atunci când o mână de măicuțe vine la mânăstire. Arsenie Boca moare pe 28 noiembrie 1989, în Sinaia, și este înmormântat pe 4 decembrie în cimitirul mânăstirii unde a slujit în ultimii ani de viață.

Citeste si: De vorbă cu nepoata lui Arsenie Boca

A fost scos din lumea mănăstirească de puterea comunistă şi a lucrat la Atelierele Patriarhiei Române din Bucureşti, sub ocrotirea Patriarhului Iustinian al României. După pensionare, în 1967, a pictat vreme de 15 ani la Biserica Ortodoxă „Sfântul Nicolae” din Drăgănescu.

A fost urmărit şi închis de comunişti de mai multe ori.

Mânăstirea Prislop

Mânăstirea Prislop

[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Luca, fiul cel mare al lui Laurențiu Reghecampf, prima reacție după ce s-a născut frățiorul său. Ce i-a transmis lui Liam- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Conform unei legende a măicuțelor de la mănăstirea Prislop, locul de veci al părintelui ar fi păzit de două căprioare. Aceste informații apar și într-un volum dedicat vieţii lui Arsenie Boca. „La mormânt, măicuţele mi-au zis: «Ce credeţi, noaptea două căprioare vin şi se culcă lângă mormânt şi îl păzesc. Şi când se face dimineaţă şi urcă măicuţele, ele se scoală şi pleacă. Două căprioare, în fiecare noapte, stau la mormânt la părintele»”, au scris autorii volumului „Alte mărturii despre Părintele Arsenie Boca”.

Locul de odihnă al părintelui este vizitat săptămânal de 100.000 de pelerini, iar mulți dintre ei se duc cu speranța că rugăciunile le vor fi ascultate de către acesta și că îi va ajuta la greu.

Citeste si: Cele 7 rugaciuni ale Parintelui Arsenie Boca, pentru fiecare zi a saptamanii

Mormântul lui Arsenie Boca a devenit loc de pelerinaj pentru creștinii din toată țară

Locul de veci al duhovnicului este loc de pelerinaj pentru mii de credincioși, precum și chilia săpată de acesta, de lângă Mânăstirea Brâncoveanu. Coada uriașă care se formează, liniștea perfectă și rugăciunile care se citesc pe buzele enoriașilor, sunt doar câteva dintre dovezile puterii lui Arsenie Boca în lumea creștină. De altfel, toate sacrificiile pe care credincioșii le fac, pentru a ajunge la mormântul părintelui, arată dragostea nemărginită pentru acesta.

Mormântul lui Arsenie Boca

Mormântul lui Arsenie Boca

[Sursa foto: stirilekanald.ro]

An de an, credincioși din toate colțurile lumii iau cu asalt Mânăstirea Prislop și locul de veci al duhovnicului. Acest lucru aduce profituri uriașe pentru locurile din împrejmurimile Prislopului. Icoanele şi obiectele religioase sunt căutate, însă la fel de mult interes prezintă şi plăcintele, produsele alimentare, suvenirurile şi articolele de îmbrăcăminte vândute la tarabe. În satele Silvaşul de Sus şi Silvaşul de Jos, zeci de localnici şi-au transformat casele în mini-pensiuni şi le oferă cazare oaspeţilor mănăstirii, iar pe marginea şoselei îi îmbie cu fructe, dulceţuri şi mâncăruri tradiţionale. De altfel, și reprezentanții mânăstirii au de câștigat, întrucât cutiile milei se umple și ele cu bani.


Surse: crestionortodox.ro, b1tv.ro, g4media.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Acoperământul Maicii Domnului 2021. Acatistul Maicii Domnului, care se citește ca să te ferești de rele

El este bărbatul care îi știe toate păcatele și problemele Anamariei Prodan! Sexy-impresara a dezvăluit totul

Rugăciunea puternică pentru dezlegare blestem și de toată lucrarea diavolească

Atenție! Ce se întâmplă cu zodiile de foc! Gemenii vor avea parte de schimbări la locul de muncă

Se întâmplă chiar la granița cu România! Au trimis soldații la frontieră. Ultimă oră

Câți copii are Laurențiu Reghecampf. Detalii neștiute din viața antrenorului de fotbal

Alertă medicală în România! Explozie de de infecţii digestive. Copiii sunt grav afectați

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies