Cum arată o sală de clasă în vremea pandemiei de coronavirus? Elevii trebuie să respecte regulile de distanțare socială

Astăzi, 14 septembrie, a început noul an școlar. Sălile de curs vor arata cu totul și cu totul diferit.

Distribuie pe:

Autor: Adriana Raiciu


In articol:

școală pandemie
Elevi la școală

Luni, 14 septembrie, elevii au început noul an școlar! Cursurile se vor desfășura cu o atenție sporită de acum din cauza pandemiei de coronavirus. Din acest motiv, sălile de clasă arată diferit la momentul actual. 

Citeste si: Poliția s-a sesizat în cazul fetiței umilite de propria mamă! Micuța de 5 ani se află la un centru de asistență socială

Citeste si: Cu ce bărbat a fost surprinsă Bianca de la Puterea dragostei, după ce s-a despărțit de Livian - evz.ro

Citeste si: Cum facem diferența dintre o răceală, gripă si COVID-19 - bzi.ro

Citeste si: Andra Volos, adevărul despre relația cu Nikolas Sax! Cântărețul a dezvăluit tot: "O relație foarte frumoasă..."

Citeste si: Klaus Iohannis, mesaj de încurajare pentru toți elevii în prima zi de școală! "Veți avea ocazia să fiți un super-erou..."

Sălile de clasă în vremea pandemiei

Au fost impuse noi condiții pentru o desfășurare potrivită în sălile de curs. Elevii vor sta câte unul în bancă, iar băncile vor distanțate între ele. De asemenea, la fiecare banca, dar și la catedra profesorului va exista un perete despărțitor. Chiar dacă este o situație cât se poate de dificilă, elevii trebuie să respecte normele de igienă și regulile de distanțare socială. 

Sală de clasă
sală de clasă în vreme de pandemie

Începerea anului școlar 2020-2021

100.000 de elevi au început școala astăzi, 14 septembrie, în mediul online. Ministrul Educației susține faptul că 87,7% dintre copii au tablete şi laptori.

„Pentru fiecare unitate de învăţământ în parte, în scenariul roşu, trebuie să facă o intervenţie rapidă, iar acolo unde nu se poate, Ministerul Educaţiei va aloca bani pentru a putea fi făcute achiziţiile. Am cerut tuturor inspectoratelor şcolare să înceapă licitaţiile, să avem stocurile de rezervă, pentru ca niciun copil să nu fie pus într-o situaţie dificilă. În perioada stării de urgenţă şi în cea de alertă s-a realizat cu elevii activitatea didactică fie în sistem online sau profesorii au făcut eforturi deosebite şi au dus fişele la copiii care nu aveau posibilităţi online. Sper ca acum să nu se mai întâmple acest lucru”, a declarat Monica Anisie.

În plus, Monica Anisie a mai spus că prin ONAC au fost achiziționate aproximativ 82.000 de tablete, care vor începe să fie distribuite în țară de luni.

Galerie foto 
Citește și:

Live Video În căutarea adevărului - Ediția de luni, 14 septembrie - Vezi emisiunea Online

Elevi de la un colegiu militar, depistați cu coronavirus în prima zi de școală! Se ia în calcul închiderea liceului

Atenție! Cum se schimbă ora în noaptea aceasta, 24-25 octombrie. Trebuie să ne pregătim organismul

Andra Volos, adevărul despre relația cu Nikolas Sax! Cântărețul a dezvăluit tot: "O relație foarte frumoasă..."

Poliția s-a sesizat în cazul fetiței umilite de propria mamă! Micuța de 5 ani se află la un centru de asistență socială

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies