Transport public, gratuit pentru toți elevii! Anunțul făcut de Ministrul Educației

Elevii vor putea beneficia de transport public gratuit începând de mâine! Anunțul a fost făcut de Monica Anisie.

Distribuie pe:

Autor: Adriana Raiciu


In articol:

Monica Anisie
Ministrul Educației

Moment de bucurie pentru toți elevii! Monica Anisie a făcut anunțul în această seară, în cadrul unei conferințe de presă! Toți elevii vor putea beneficia de transport public gratuit, fiind o premieră la noi în țară! 

Citeste si: Minoră de 16 ani, umilită de un milionar. A obligat-o, timp de un an de zile, să întrețină relații intime cu mai mulți indivizi. A filmat totul și apoi...

Citeste si: Oana Radu, criticată de un fan că folosește prea multe filtre! Răspunsul vedetei a șocat pe toată lumea: "Pentru ca nu mi se pare că sunt așa frumoasă"

Citeste si: Bianca Drăgușanu, devastată! A luat sau nu coronavirus? „Mă ustură gâtul...” - evz.ro

Citeste si: Destine spulberate într-o secundă! Ionuț și Mirela erau căsătoriți de un an și au murit împreună, striviți în mașină!

Transport gratuit pentru elevi, anunț făcut de ministrul educației

Ministrul Educației, Monica Anisie, a făcut dezvăluirea momentului, duminică seară. În cadrul unei conferințe de presă, aceasta a declarat faptul că transportul public va fi gratuit pentru elevi, începând cu ziua de mâine. De asemenea, ministrul a mai adăugat faptul că toate cheltuielile legate de transportul elevilor vor fi suportate în procent egal de Ministerul Educației și Ministerul Dezvoltării. 

„Este primul an în care transportul va fi gratuit pentru elevi, toți elevii. Am transmis procedura pentru asta. Începând de mâine, elevii vor circula cu carnet de elev. Să ducă carnetele pentru vizat”, a afirmat Monica Anisie.

Monica Anisie
Autobuz transport elevi

Totodată, persoanele care vor refuza să transporte elevii în mod gratuit, mai ales pe cei care fac naveta, li se vor retrage licențele de transport.  

Începerea anului școlar

100.000 de elevi vor începe școala mâine, 14 septembrie, în mediul online. Ministrul Educației susține faptul că 87,7% dintre copii au tablete şi laptori.

„Pentru fiecare unitate de învăţământ în parte, în scenariul roşu, trebuie să facă o intervenţie rapidă, iar acolo unde nu se poate, Ministerul Educaţiei va aloca bani pentru a putea fi făcute achiziţiile. Am cerut tuturor inspectoratelor şcolare să înceapă licitaţiile, să avem stocurile de rezervă, pentru ca niciun copil să nu fie pus într-o situaţie dificilă. În perioada stării de urgenţă şi în cea de alertă s-a realizat cu elevii activitatea didactică fie în sistem online sau profesorii au făcut eforturi deosebite şi au dus fişele la copiii care nu aveau posibilităţi online. Sper ca acum să nu se mai întâmple acest lucru”, a declarat Monica Anisie.

În plus, Ministrul a mai spus că prin ONAC au fost achiziționate aproximativ 82.000 de tablete, care vor începe să fie distribuite în țară de luni.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

David a părăsit casa Puterea dragostei. Primele declarații : „A fost o...”

Clipe de coșmar pentru Eminem! Rapperul s-a trezit cu un bărbat în casă care voia să îl omoare! „Sunt aici pentru a te ucide”

Carmen de la Sălciua iubește din nou?! Artista s-a dat singură de gol: „Îmi dau seama cât de...”

Tatăl lui Nicos de la Puterea Dragostei, atac teribil la adresa fostei „nurori”: „Tu ești învățată cu ăia de 50-60 de ani”

Politica de tot râsul! Afișe aberante din campania electorală FOTO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies