kanald.ro
Ingrediente naturale pentru vopsitul ouălelor
Ingrediente naturale pentru vopsitul ouălelor
Diverse
Ouă colorate de Paște. Iată cum poți vopsi ouăle cu ingrediente naturale!
Anul acesta Paștele pică pe data de 5 mai. Tradiția ouălelor încă este păstrată cu sfințenie, iar mai multe gospodine încearcă să găsească alternative pentru a folosi culori naturale. Iată câteva trucuri pentru a colora ouăle folosind ingrediente naturale!
Unul dintre obiceiurile preferate pentru sărbătoarea de Paște este vopsirea ouălor. De obicei, această activitate plăcută are loc cu câteva zile înainte de Paște. În mod tradițional, copiii sunt încântați să participe la procesul de colorare a ouălor și să admire rezultatul final.
În perioada apropiată de sărbătorile pascale, magazinele sunt pline de coloranți alimentari speciali pentru această activitate, dar este important să știi că există și alternative naturale și accesibile pentru obținerea unor culori variate și la fel de frumoase pentru vopsirea ouălor.
În timp ce coloranții artificiali pot ridica unele preocupări legate de siguranța lor, pigmenții naturali obținuți din plante, legume și fructe sunt considerați complet siguri și nu afectează integritatea ouălor.
Iată 8 ingrediente naturale care te vor ajuta să coloreze perfect ouăle de Paște:
Citeste si: Ajutorul de deces 2025: Câți bani se acordă și cine poate beneficia de această indemnizație- kanald.ro
Iată câteva trucuri pentru a da efect personalizat ouălelor de Paște:
Citește și: Calendar ortodox mai 2024. Vezi care sunt sărbătorile cu cruce roșie din această lună
În tradiția ortodoxă, începutul sărbătorii Pascale este marcat de postul de șapte săptămâni, care pregătește credincioșii pentru Învierea Domnului. Un moment semnificativ în Săptămâna Patimilor este Joia Mare, când activitățile agricole sunt suspendate, iar oamenii se concentrează asupra curățeniei în case și curți. În această zi, femeile încep pregătirile pentru Paște, inclusiv se coace pasca și se vopsesc ouălele.
Citeste si: Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice- revistagalenus.ro
Potrivit tradiției, la miezul nopții dintre ziua de sâmbătă și duminică, oamenii sunt treziți de sunetul clopotelor. Ei se spală cu apă curată, îmbracă haine noi și iau câte o lumânare, pregătindu-se să participe la slujba de Înviere în biserică. Preotul, ținând Sfânta Evanghelie și crucea, urmat de credincioși cu lumânări aprinse, iese din biserică și înconjoară aceasta de trei ori.
Când preotul rostește „Hristos a înviat!”, credincioșii răspund cu „Adevărat a înviat!”, recunoscând astfel Învierea. Cu lumânarea aprinsă, fiecare se întoarce acasă și face o mică cruce pe peretele orientat spre răsărit, afumându-l cu lumânarea, pe care o vor păstra tot restul anului. Abia după ce bucatele pascale (pască/pâine, ouă roșii, carne de miel, sare și vin) sunt sfințite și după participarea la Liturghie, oamenii își încep masa de sărbătoare.
Sursă: ziarulunirea.ro