Cum pregătești cappuccino acasă. Trucuri pentru a obține cea mai delicioasă și aromată băutură

Cum pregătești cappuccino acasă. Trucuri pentru un cappucino delicios și aromat

Distribuie pe:

Autor: R.L.

Cum pregătești cappuccino acasă. Trucuri pentru o băutură delicioasă

Dacă obișnuiești să bei cappuccino atunci când mergi la cafeneaua preferată, probabil îți dorești să afli care sunt secretele acestei băuturi delicioase și aromate. Poți pregăti și tu acasă o cană de cappuccino, dar trebuie să știi că trebuie să ții cont de anumite sfaturi.

Cum se face cappuccino. Rețeta de bază de cappuccino este ușor de pregătit dacă respecți pașii. În funcție de preferințe, îi poți adăuga diverse arome: vanilie, rom, cacao sau puțină frișcă. Un barista se folosește de aparatura de specialitate atunci când pregătește băuturile pe bază de cafea, dar nu înseamnă că nu le poți face și tu acasă, în propria bucătărie, dacă dispui de anumite instrumente.

Cum pregătești cappuccino acasă. Trucurile pe care trebuie să le pui în aplicare pentru o băutură delicioasă și aromată

Ingrediente:

- 120 ml lapte integral
- cafea de calitate

Pentru cel mai bun cappuccino trebuie să folosești lapte proaspăt, integral. Variantele degresate sau vegetale nu sunt recomandate dacă vrei să obții spuma perfectă pentru cappuccino: cremoasă și consistentă.

Cum obții spuma pentru cappuccino: Încălzește laptele până când pe margini încep să se formeze mici bășicuțe. Nu îl fierbe! Ia laptele de pe foc și lasă-l să se răcească un pic. Pentru a transforma laptele în spuma cremoasă ai nevoie de o presă franceză sau un blender vertucal.

Cum pregătești cappuccino acasă. Trucuri pentru o băutură delicioasă 

Ce trebuie să faci dacă folosești presa franceză (foto): Toarnă laptele în presă, pune capacul și spumează apăsând și ridicând pistonul timp de 15 secunde. Poți face mișcări ample, lente, nu e nevoie să te grăbești. Rotește presa pentru a amesteca puțin spuma obținută.

Ce trebuie să faci dacă folosești blenderul vertical: Amestecă laptele cald cu ajutorul unui blender vertical, la viteză mică, timp de aproximativ 60 de secunde. Ridică apoi blenderul și ține-l la suprafața laptelui, până obții o spumă consistentă și aerată.

Pregătește cafeaua. Ai nevoie de un espresso dublu pe care îl poți prepara cum îți dorești, fie la espressor, fie la ibric. Când este gata, toarnă cafeaua într-o cană. Toarn-o în ceașcă ușor, până ai umplut 1/3 din cană. După 10 secunde, toarnă în ceașcă și spuma de lapte. 

Citeste si: Cum să faci cafeaua perfectă la ibric. Nu vei mai vrea altă reţetă!

Citeste si: Toarna o lingurita de apa rece in cafeaua proaspata si asteapta 30 de secunde! Efectul e uimitor

Dacă îl preferi simplu, poți savura ceașca de cappuccino pregătită de tine.

Cum pregătești cappuccino acasă. Trucuri pentru o băutură delicioasă

Pentru un plus de savoare, poți orna băutura delicioasă cu un praf de cacao sau de cafea instant, cu puțină vanilie sau rom ori sirop din comerț cu aroma pe care o preferi.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate