Cum să faci o pască perfectă. 5 trucuri de la bucătarii profesioniști

Diverse

Cum să faci o pască perfectă pentru masa de Paște 2023. Rețeta recomandată de un bucătar profesionist

Iată 5 trucuri de la bucătarii profesioniști pentru a obține o pască gustoasă și pufoasă!

Nu mai este mult până la Paște, iar gospodinele deja se gândesc la ce fel de pască să pregătească anul acesta. Pentru a prepara pasca perfectă de Paște, există câteva sfaturi importante de care să ții cont. Iată 5 trucuri de la bucătarii profesioniști pentru a obține o pască gustoasă și pufoasă!

Trucuri pentru o pască perfectă

  • Cel mai important la o pască este făina pe care o folosim. Pentru aluatul de pască, alege făina superioară 000 pentru cozonac, fără aditivi și amelioratori adăugați.
  • Atunci când faci o pască din aluat, amestecă drojdia cu zahăr și lapte călduț, apoi las-o la odihnit. În acest fel, vei obține o pască pufoasă.
  • Dacă umplutura de brânză pentru pască ți se pare prea lichidă, nu-ți face griji, deoarece o poți „repara”. Adaugă o lingură de griș din grâu peste brânză pentru a obține o consistență cremoasă.
  • Un alt sfat de care este bine să ții cont când faci pască este să lași stafidele la înmuiat în apă cu zahăr sau rom. Îi va oferi un plus de savoare.
  • Pentru pasca tradițională, este important să ții aluatul la dospit de două ori: o dată în vas și a doua oară în tava de copt.

Citește și: 6 simboluri pascale care nu trebuie să lipsească din casa ta

Citeste si: Igor Cuciuc, declarații despre moartea fiicei sale, în vârstă de 17 ani. Artistul este de părere că o mână criminală i-a luat viața: “S-a ascuns adevărul.”- kfetele.ro

Rețetă pască cu aluat de pandișpan

Ingrediente

blatul

3 ouă

3 linguri de zahăr

3 linguri de făină

1 linguriță pudră de vanilie

un praf de sare

Citeste si: A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii: Ce recomandă medicii- kanald.ro

umplutura

50 g stafide

250 g brânză de vaci grasă

120 smântână grasă (20%)

2 ouă

90 g zahăr

1 linguriță coajă rasă de lămâie

Citeste si: Igor Cuciuc, declarații despre moartea fiicei sale, în vârstă de 17 ani. Artistul este de părere că o mână criminală i-a luat viața: “S-a ascuns adevărul.”- kfetele.ro

Citeste si: Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice- revistagalenus.ro

Citeste si: Anunțul Niculinei Stoican a luat prin surprindere o țară întreagă. E CONFIRMAT! Ce se zvonea de luni bune, a devenit realitate. Iată ce a dezvăluit interpreta de muzică populară în văzul tuturor. Fanii sunt fără cuvinte- radioimpuls.ro

un praf de sare

Citește și: Cât durează vacanța de Paște a elevilor. Vezi când intră elevii în vacanța de primăvară

Mod de preparare

Mai întâi, preîncălziți cuptorul la 180 de grade și tapetați tava cu hârtie de copt. Mai apoi, bateți spumă albușurile, adăugați apoi zahărul și mixați până spuma se îngroașă din nou, e lucioasă, iar zahărul e dizolvat. Următorul pas este să amestecați gălbenușutile și vanilia. La final încorporati făina și sarea, amestecând cu o spatulă ușor de jos în sus, pentru a nu scoate aerul înglobat în spuma de gălbenușuri. Mai apoi, turnați pandișpanul în formă, nivelați și îl dați la cuptor pentru 15 minute.

Pentru a prepara umplutura, amestecați toate ingredientele din lista de mai sus. Nu e nevoie ca stafidele să fie hidratate înainte, ele vor prelua din umiditatea lăsată de smântână și se vor umfla în cuptor. E suficient doar să le spălați și să le scurgeți foarte bine de apă.

După ce au trecut cele 15 minute, puteți scoate blatul din cuptor. Mai apoi, puneți umplutura de brânză cu o lingură peste pandișpan. Baza se va lăsa puțin, dar marginile vor rămâne ridicate.

După ce ați pus umplutura, mai băgați pasca la cuptor pentru 30 de minute. La final, scoateți pasca din cuptor și după ce se răcește, o puteți pudra cu zahăr.

Cum să faci o pască perfectă. 5 trucuri de la bucătarii profesioniști [Sursa foto: PixaBay]