6 simboluri pascale care nu trebuie să lipsească din casa ta la sărbătoarea Paștelui

Simboluri pascale care trebuie să se regăsească neapărat în casa ta.

Autor: Alexandra Nistor

In articol:

Simboluri reprezentative pentru Paște. Vezi care sunt simbolurile care nu trebuie să lipsească din casă, la marea sărbătoare.

Simboluri pascale care nu trebuie să lipsească din casă

Ouăle roșii

Ouăle roșii sunt un simbol important al vieții și al învierii și sunt folosite în multe culturi în timpul sărbătorilor de Paște. Ele pot fi decorate în diferite moduri, dar cel mai frecvent sunt vopsite în roșu, care simbolizează sângele lui Iisus Hristos. Ouăle se înroșesc, de obicei, în Joia Mare.

simboluri pascale

Ouăle roșii sunt cele mai sfinte de la masa de Paște

[Sursa foto: Pexels.com]

Lumânările

Lumânările sunt un alt simbol important al Paștelui, reprezentând lumina lui Hristos. În unele culturi, este obișnuit ca oamenii să aducă o lumânare la biserică în noaptea de Înviere și să aprindă alte lumânări de la aceasta pentru a aduce lumina acasă.

Citeste si: Hemoroizi externi – cauze si metode de tratament

Citește și: Postul Paștelui 2023. Cum să-ți menții echilibrul nutrițional și sănătatea în cel mai dificil post de peste an

Pască

Pască este un fel de mâncare tradițional de Paște, un fel de chec sau plăcintă dulce făcută din brânză dulce și alte ingrediente. Este adesea decorată cu un cruce din aluat și poate fi împărțită cu prietenii și familia în ziua de Paște.

Flori

Florile sunt o parte importantă a decorului de Paște în multe culturi. În special, la biserică se aduc și se oferă flori, iar acasă pot fi așezate aranjamente florale.

simboluri pascale

Simboluri care nu trebuie să lipsească de Paște

[Sursa foto: Pexels.com]

Iepurașul

Iepurașul este unul dintre simbolurile veritabile ale Paștelui. Tradițiile spun că animalul ascunde ouăle pascale în coș, iar de aceea este asociat cu un simbol adevărat al sărbătorii.

Se spune că este asociat Paștelui, întrucât simbolizează natura (primăvara).

Citește și: Postul Paștelui 2023. Rețete mănăstirești de post

Cozonacul

De la masa de Paște nu există să lipsească cozonacul. Desertul este un simbol al pâinii sfinte care a fost împărțită la Cina cea de Taină și care reprezintă trupul lui Isus Hristos. Se mai spune că este un simbol al ospitalității și bucuriei, de aceea este caracteristic sărbătorilor mari, în care familiile se strâng la masă. Forma rotundă a cozonacului simbolizează ciclul vieții și reînnoirea continuă, iar ouăle de Paște și alte ingrediente folosite în cozonac reprezintă simboluri ale fertilității și ale noii vieți.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Pe ce dată este Buna Vestire 2023? Prima dezlegare la pește din Postul Paștelui este la această sărbătoare

Buna Vestire 2023. Rugăciunea care se citește la sărbătoarea Blagoveșteniei pe 25 Martie

|GALERIE FOTO. O profesoară sexy concediată pentru postările de pe OnlyFans face chetă ca să-și plătească avocatul. „Aproape fiecare profesor are o a doua slujbă”

Adrian Despot, despre momentul viral de acum 15 ani. Motivul pentru care s-a enervat teribil: „Marea mea durere se revărsa fix împotriva lipsei de profesionalism a oamenilor din...

Un tânăr român a rămas paralizat după ce a fost bătut de 16 oameni în Spania

„Din folclorul ăsta autentic nu pot plăti ratele.” Nicoleta Voicu vrea să iasă la grevă! Vedeta este revoltată din cauza taxelor și cheltuielilor

Un nou scandal este pe cale să izbucnească între Andreea Bălan și George Burcea! Procesul o poate lăsa pe vedetă fără sute de mii de euro

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies