Cum se pot deplasa persoanele care nu știu să scrie și să citească pe timpul stării de urgență? Vezi la cine trebuie să apeleze analfabeții pentru a completa declarația pe proprie răspundere!

Declarația pe proprie răspundere a persoanelor care nu știu să scrie și să citească a intrat în atenția autorităților.

Autor: Matei Vaihan

In articol:

Declarația pe proprie răspundere este un document obligatoriu pentru deplasarea persoanelor pe timpul stării de urgență. Pe site-ul stirioficiale.ro, un proiect realizat pro-bono de voluntarii Code for Romania, organizație neguvernamentală independentă, neafiliată politic și apolitică, în cadrul Code for Romania Task Force și în parteneriat cu Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, s-a răspuns la mai multe întrebări specifice.
( vezi dacă se poate merge la biserică sau la cimitir în timpul stării de urgență)

Citeste si: Declarația pe propria răspundere poate fi refolosită? Iată ce trebuie să faci pentru a nu primi amendă

Citeste si: Conducerea Spitalului Focşani va fi preluată de cadre medicale militare

Citeste si: Alexandru Rafila: Dacă o purtăm doar aşa, de decor, masca poate fi un factor de risc

Citeste si: Doliu în lumea muzicii: omul care a compus pentru Celine Dion și Bonnie Tyler a murit – FOTO, VIDEO- bzi.ro

Cum se pot deplasa persoanele care nu știu să scrie și să citească?”, a fost una din întrebări. “Completarea unei declarații pe proprie răspundere este o condiție obligatorie pentru deplasarea în afara locuinței, cu excepția situațiilor când deplasarea se face către/la locul de muncă. Persoanele care nu pot completa această declarație vor trebui să apeleze la sprijinul unor rude/vecini sau autorități locale, prin serviciile de asistență socială.”

, au explicat autoritățile.

Cum se pot deplasa persoanele care nu știu să scrie și să citească. Măsurile se vor relaxa de la fnalul lunii mai

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat recent că relaxarea măsurilor impuse în pandemia de coronavirus prin ordonanțele militare va începe cel mai devreme la finalul lunii mai. „Nu este momentul de relaxare, impune chiar și mai multă precauție.

Dacă vom vedea la un moment dat că am depășit acel vârf, numărul de cazuri va fi în scădere, putem să ne gândim la o relaxare la sfârșitul lunii mai, începutul lui iunie, dar pentru fiecare localitate în parte. Nu poți da drumul dintr-odată la niște localități carantinate”, a declarat Nelu Tătăru. 

„Relaxăm, dar totuși cu niște reguli impuse: cu mască și cu mănuși. Chiar dacă relaxăm, aceste măsuri- masca, igiena, mănușile- trebuie să rămână pentru o perioadă mult mai lungă, două- trei – patru luni.

Evitarea locurilor aglomerate, păstrarea distanțierii sociale, menținerea unei atitudini precaute sunt cele care ne vor da viitorul urmărilor doi ani, când va trebui să conviețuim cu acest virus”, a explicat Ministrul Sănătății. 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cum si unde se platesc amenzile primite pentru nerespectarea masurilor dispuse pe durata starii de urgenta

Poate fi folosită aceeași declarație pe propria răspundere dacă modific data cu pixul? Răspunsul autorităților

”Iisus a murit de COVID-19”! Cea mai șocantă afirmație făcută de la începutul pandemiei aparține unei biserici din SUA! Cum justifică reprezentanții acesteia?

Andreea Marin regretă mariajul cu Ștefan Bănică Junior: „Am avut momente care au lăsat răni”?

Doliu în România. A murit o cunoscută jurnalistă. Avea doar 29 de ani

CUTREMUR ÎN MEDIA! Cătălin Măruță a semnat cu Kanal D!? Pentru ce emisiune: este șoc total la Pro Tv

Fără mască în România! Curând! Anunţ senzaţional, de ultimă oră

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies