Cum se prepară simplu și rapid dulceața de cireșe albe

Dulceaţa de cireşe este un desert special şi extrem de simplu de făcut

Distribuie pe:

Autor: Elena Popescu

foto
Foto ilustrativ - cirese albe[Sursa foto: Facebook]

Dulceaţa de cireşe albe poate fi un desert extrem de savuros care să ne amintească de gustul şi aroma fructelor de vară în zilele reci de toamnă. De aceea vă recomandăm o reţetă destul de simplă, dar extrem de savuroasă.


In articol:

foto
Foto ilustrativ - dulceata de cirese albe[Sursa foto: Facebook]

Pentru a prepara dulceaţa de cireşe albe aveţi nevoie de câteva ingrediente:

un kilogram de cireşe albe fără sâmburi

Citeste si: Pepe, mesaj codat pentru Raluca Pastramă? Ce i-a transmis fostei soții - evz.ro

Citeste si: Imagini de coşmar din Spitalul Județean Reșița! Pacienţi pe jos şi mizerie de nedescris - bzi.ro

un kilogram de zahăr

un baton de vanilie

o lămâie

Citeste si: Ce trebuie să faci ca să nu se înmoaie murăturile pentru iarnă

Dulceaţa de cireşe albe se fierbe în trei etape

Mod de preparare:

Se spală cireșele și se înlătură toți sâmburii. Trebuie să vă asiguraţi că după ce aţi scos toţi sâmburii, cantitatea de cireșe este de un kg, cantitate care trebuie să fie egală cu cantitatea de zahăr. Se taie lămâia pe jumătate, se storce prima jumătate şi se adaugă zeama peste cireşe. Cealaltă jumătate de lămâie se taie bucăţele mici şi subţiri şi se adaugă peste cireşe. Se pun 200 de ml de apă într-un vas, iar când începe să fiarbă apa, se adaugă şi zahărul. După ce aţi adăugat zahărul, lăsaţi-l să fiarbă pentru a se dizolva, însă nu mai mult de 10 minute, la foc mic spre mediu. După ce zahărul s-a dizolvat, puteţi adăuga cireşele, apoi amestecaţi. Lăsaţi compoziţia să fiarbă timp de 10-20 de minute, după care opriţi focul şi lăsaţi vasul cu dulceaţă să se răcească până a doua zi. Asiguraţi-vă că vasul este acoperit cu un tifon, material care să îi permită compoziției să “respire”. Ziua următoare, fierbeţi din nou dulceața pentru 10-20 de minute și lăsaţi-o să se păstreze în aceeași formulă până în următoarea zi. Dulceața de cireșe albe se fierbe și a treia zi, încă 10-20 de minute. Reţineţi că dulceața de cireșe albe trebuie să fiarbă în trei etape, cu pauze de 24 de ore între runde, respectiv două zile. După cea de-a treia fierbere şi după ce s-a răcit foarte bine, puteţi turna dulceaţa în borcane curate şi foarte bine uscate.

Citeste si: Budinca de cozonac cu lapte

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Iată ce i-a propus Pepe Ralucăi, pentru a îngropa securea războiului!

BREAKING NEWS: Klaus Iohannis a luat decizia momentului! Anunțul făcut de președintele României

Cei mai delicioși mici din lume: micii din pește după rețeta celebrului părinte Efrem de la mănăstirea Dervent

Rețetă de Saint Jacques. Cum se prepară și de ce ingrediente ai nevoie

Cum se mănâncă avocado.4 rețete delicioase și practice

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies