Cum va arăta alimentația viitorului! Cei mai cunoscuți nutriționiști și specialiști au spus ce vom mânca peste câțiva ani

Lygia Alexandrescu, unul dintre cei mai cunoscuți nutriționiști din România, și prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi au vorbit, zilele trecute, despre alimentația viitorului, cei doi făcând o serie de prevestiri nu tocmai confortabile pe acest subiect.

Distribuie pe:

Autor: Radu C. Munteanu

fara descriere


In articol:

Mai exact, la o conferință care a reunit mai mulți oameni de știință care au discutat pe tema subiectului, cei doi specialiști au ajuns la o serie de concluzii cat se poate de interesante.

Citeste si: Lygia Alexandrescu, specialistul Kfetele.ro în NUTRIŢIE: Cum slăbim fără înfometare? 3 reguli prin care ne putem accelera metabolismul

Citeste si: 5 vitamine si minerale esentiale care iti lipsesc din alimentatie. De numarul 4 se fereste multa lumea

Citeste si: Ce sa mananci ca sa ramai gravida. Alimente cheie care cresc fertilitatea. Ce rol are ananasul si cand

”Alimentația viitorului este dieta ecologică. Soluția stă în aliment. Un aliment integral, un aliment de sezon. Alimentele trebuie mâncate atunci când apar în mod natural. Adică, cireșele primăvara, merele toamna, nu cireșe în decembrie... Din cauză că nu mâncăm așa cum ar fi natural sunt și problemele cu care ne confruntăm acum, cele pe care le vedem cu toții, cu obezitate uriașă în rândul copiilor”, a explicat Lygia Alexandrescu, unul dintre cei mai cunoscuți nutriționiști din România. Mai mult, susține specialista, viitorul va însemna, de fapt, întoarcerea la tradițiile alimentare.

fara descriere

”Am uitat de natură, am uitat de firec. Uităm de relația dintre ADN-ul nostru și alimentație. Iar asta este chiar secretul unei alimentații sănătoase. În viitor se vor face teste care ne vor spune ce și la ce oră chiar trebuie să mâncăm, ce alimente ne cere, de fapt, corpul. Și ce alimente să ceară în afara celor care sunt înscrise, deja, de generații, în felul nostru de a fi, în specificul fiecăruia? Iar ceea ce e de reținut, cred eu, este că viitorul nu mai promite carne, nu mai promite lactate, nu vom mai avea de unde... Vom mânca insecte, viermi și plante perene...”, mai spune Lygia Alexandrescu.

Secretul alimentației este... la piață

Mai mult decât atât, Lygia Alexandrescu este convinsă că soluția pentru o alimentație sănătoasă ar fi... la piață. ”Avem nevoie de acea femeie de la piață,. De la care să cumpîărăm alimente curate. Alimente de sezon. Și să mâncăm echilibrat. Nu caloriile contează, ca număr, ci ceea ce mâncăm noi. În Occident, în lume, deja porțiile sunt mai mici, așa cum e sănătos, și să mănâncă mai sănătos. Nu se mai discută de cantitatea caloriilor, ci de calitatea lor. (...) La noi se discută de numărul caloriilor, dar uităm cât de mare este risipa alimentară”, a mai spus Lygia Alexandrescu.

Vezi ce a spus Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi despre alimentatie, nutritie si sanatate, doar pe stirilekanald.ro

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate