Cum va fi înmormântat primul pacient mort de Coronavirus din România

Duminică, 22 martie, a fost înregistrat primul pacient mort de coronavirus din România.

Distribuie pe:

Autor: A.M.

fara descriere


In articol:

Duminică, 22 martie, a fost înregistrat primul pacient mort de coronavirus din România.
În aceste momente, procedurile sunt foarte stricte și nu permit o ceremonie de înmormântare la care să participe multe persoane.

Astfel, pentru cazurile pacienților decedați în această perioadă, autoritățile au elaborat o serie de proceduri stricte.

Citeste si: Cum scapă românii de la țară de boli? Descântele, practică milenară

Măsurile apar în Ordinul pentru aprobarea Protocolului specific privind managementul în caz de deces al pacienților infectați cu noul coronavirus (SARS-CoV2), semnat de Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, și publicat deja în Monitorul Oficial, relatează hotnews.ro.

Așadar, cel mult două persoane dintre aparţinătorii decedatului au permisiunea de a vedea cadavrul şi doar îmbrăcaţi cu echipament de protecţie, conform Protocolului specific. Trupurile celor neînsuflețiți sunt pulverizate cu produse biocide şi introduse în saci, care sunt de asemenea pulverizaţi și ei, iar mai apoi sigilați.

„Cadavrul va fi aşezat într-un sac impermeabil dublu şi ermetic închis cu fermoar şi va fi pulverizat cu produse biocide tip TP22 (pe bază de formol)”, se prezicează în documentul menţionat.

Citeste si: Breaking News. Primul deces al unui pacient cu coronavirus din România

 

După această procedură cadavrul merge către morgă, iar liftul şi targa prin care a fost asigurat transportul cadavrului din secţia unităţii sanitare până la frigiderul din morgă vor fi dezinfectate tot cu produse pe bază de formol.

Cine este primul pacient mort de coronavirus din România

Citeste si: Armata rusă trimite ajutoare în Italia în lupta împotriva coronavirusului

 

Bărbatul care a murit de coronavirus este din Filiași, județul Dolj. Pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave,o patologie neoplazică în stadiu terminal(cancer).

În cazul în care familia nu vine să ridice cadavrul, se vor anunţa autorităţile competente în vederea ridicării şi înhumării în cel mai scurt timp”, se precizează în același document.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate