Cum vor fi plătiți profesorii în perioada stării de urgență

  Școlile sunt închise de la începutul lunii martie, iar cadrele didactice se întreabă cum vor fi plătiți în această perioadă.

Distribuie pe:

Autor: C.L.


In articol:

Ce se întâmplă cu salariile profesorilor pentru perioada în care școlile sunt închise din cauza epidemiei de coronavirus? Este întrebarea care-i frământă pe cei care lucrează în Învățământ, mai ales că în ultima perioadă au apărut tot felul de zvonuri, inclusiv că ar putea să fie băgați în șomaj tehnic.

Citeste si: Profesorii, obligați să predea online! Se pregătește o nouă lege

Ministrul Monica Anisie: Cadrele didactice nu vor intra în șomaj tehnic

Marți, 7 aprilie, Monica Anisie, ministrul Educației, a făcut câteva precizări privind salariile cadrelor didactice. Ministrul spune că situația de criză generată de coronavirus nu va afecta salariile profesorilor și că această categorie profesională nu va intra în șomaj tehnic.

Citeste si: Mediile elevilor se vor încheia cu minimum 2 note, la care se adaugă nota din teză

Citeste si: Narcisa Guță, din nou în fața judecătorilor. De data asta cine o mai scapă? - evz.ro

”Am făcut această precizare către colegii mei profesori și repet informația că salariile profesorilor se plătesc așa ca până acum, că nu se pune în niciun caz problema șomajului tehnic la nivelul sectorului Educație. Noi am făcut o precizare la nivel de MEC, am transmis-o către inspectoratele școlare, am recomandat cadrelor didactice ca în perioada vacanței, 3-21 aprilie, să intre în concediu de odihnă", a afirmat ministrul Educației la o emisiune tv.

Citeste si: Inghetarea anului scolar. Ministrul Educatiei, anunt despre ce se intampla cu anul scolar: va fi inghetat?

Ce se întâmplă cu profesorii plătiți la oră în perioada închiderii școlilor

Pe de altă parte, salariile cadrelor didactice sunt afectate de neplătirea orelor suplimentare sau a celor care ”sunt plătiți cu ora”. În cazul acestora, în mod normal, sumele vor fi primite în perioada în care se va face recuperarea acestor ore, la redeschiderea școlilor.

 “Au venit precizări în şcoli că nu vor fi plătite orele peste norma de 18, în condițiile în care sunt oameni care au toate orele pe contract de plata cu ora.. Oamenii care nu au normă de 18 ore, au mai puțin şi intră la plata cu ora nu vor mai fi plătiți! De la inspectorat scrie că orele suplimentare vor fi plătite când recuperăm!”, a precizat un professor, citat de publicația Fanatic.

Cititi continuarea pe stirilekanald.ro

 

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

O asistentă medicală care luptă în prima linie împotriva coronavirusului și-a scris testamentul la doar 21 de ani: „I-am spus iubitului unde este”

Studiu Harvard - Cercetătorii spun că rata deceselor provocate de coronavirus este influențată de poluarea aerului

Prima reacție a Ministrului Mediului după semnalarea poluării din București. De la ce este de fapt mirosul greu de suportat

Ambulanțierul din Suceava răpus de coronavirus moștenise meseria de la tatăl său. Serviciul medical va ține un moment de reculegere

Cazul primarului mort din Deveselu! Cum s-au ”evaporat” mai multe case din declarația de avere a lui Ion Aliman? EXCLUSIV

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies