Profesorii, obligați să predea online! Se pregătește o nouă lege

Sistemul de învățământ se confruntă în această perioadă cu o nouă problemă: predarea online.

Distribuie pe:

Autor: C.L.


In articol:

Nu doar că sunt foarte mulți elevi care nu acces la Internet și astfel nu au cum să participe la cursurile online, dar sunt și mulți profesori care nu știu să utilizeze sistemele moderne de predare online.

În contextul în care starea de urgență a fost prelungită, iar deschiderea școlilor a fost anunțată ca probabilă abia în luna iunie, reprezentanții Ministerului Educației vor ca sistemul de predare online să fie legiferat.

Citeste si: Inghetarea anului scolar. Ministrul Educatiei, anunt despre ce se intampla cu anul scolar: va fi inghetat?

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Monica Anisie a dat de înțeles în declarațiile sale din ultimele zile că modul de predare, cursurile online pentru învățământul preuniversitar vor fi reglementate printr-un act normativ, convenit de către Ministerul Educației cu profesorii, părinții și elevii.

”Este necesar ca din partea Ministerului Educaţiei să se realizeze un act normativ şi pentru acest tip de învăţare – învăţarea online. (…) Vom reglementa în mod clar care sunt parametrii în care trebuie să se desfăşoare şi aceste lecţii online, pentru că este necesară o metodologie în acest sens, un act normativ care să stipuleze ceea ce este un răspuns la întrebările venite atât din partea părinţilor, cât şi din partea elevilor. După această perioadă de vacanță vom veni și cu reglementări ca toate aspectele pe care le-am identificat în această perioadă de situație de urgență, să găsim răspunsuri la toate întrebările pe care ni le-au pus atat părinții cât și elevii, dar și cadrele didactice și să ajutăm la menținerea acestei legături dintre elevi și profesori”, a declarant Monica Anisie, într-o emisiune tv.

Citeste si: Ministrul Educației, scrisoare către profesori: Nu predați cunoștințe noi elevilor, faceți recapitulări!

Examenele vor avea subiecte doar din materia parcursă până la începutul semestrului II

Marți, 7 aprilie 2020, reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării au venit cu noi informații legate de întoarcerea elevilor la școală, dar și despre examenele de la finalul clasei a VIII-a și de la finalul liceului. Ministrul a anunțat, în spațiul public, faptul că elevii din an terminal, clasa a VIII-a și a XII-a, urmează a susține Evaluarea Națională și, respectiv, Examenul Național de Bacalaureat doar din materia care fost parcursă până la începutul semestrului II din anul școlar în curs, în contextul suspendării cursurilor pe o perioadă nedeterminată din cauza COVID-19.

Cteste pe stirilekanald.ro cum se vor încheia mediile la finalul anului școlar

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Interviu exclusiv cu Florin Cîțu, ministrul Finanțelor: Se măresc sau nu pensiile și alocațiile? Amănunte la Știrile Kanal D, de la ora 19.00

Iubitul Elenei Udrea, afirmație șocantă: Băsescu poate să învingă coronavirusul

Ultima oră! 13 noi decese în România din cauza coronavirusului

Replica dura a unui medic de la spitalul Obregia: "Nu va mai bateti joc de noi! Sunt nemancata de aseara, nu am mai baut apa de dimineata"

Prima reacție a lui Traian Băsescu după alegerile locale 2020: „Nicușor Dan nu va intra în Primăria Capitalei până nu...”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies