Cum vor fi ridicate restricțiile după 1 Mai în România? Raed Arafat, primele declarații

Raed Arafat a stabilit ca după data de 1 mai să fie adoptate primele măsuri de ieșire din izolare.

Distribuie pe:

Autor: A.M.


In articol:

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a oferit un nou pronostic în apropierea datei de 1 Mai, privind restricțiile din România.
Arafat a declarat că este încă prea devreme pentru impunerea măsurilor de relaxare și, mai ales, ”Nu vă faceți planuri de 1 mai!”
Totuși, el a mai menționat că odată cu luna mai se vor adopta gradual primele măsuri de ieșire din izolare.

Citeste si: IPS Pimen, transferat de urgență la Matei Balș. Este în stare critică

 

Citeste si: Cu ce bărbat a fost surprinsă Bianca de la Puterea dragostei, după ce s-a despărțit de Livian - evz.ro

″Încă este devreme de vorbit de măsuri de relaxare și să spunem că, de mâine, s-a terminat Paștele, gata, relaxăm situația. Deci, nu va fi așa. (…) Dacă noi mergem mai departe și am zis că după 1 mai, deci în cursul lunii mai poate că vor fi cândva primele măsuri și nu înseamnă în 2 mai, poate prin 10, în 11, prin 15. Nu știu ce să vă zic, poate înainte, după, depinde cum evoluează situația. Nimănui nu-i convine să continue măsurile dacă nu sunt ele necesare. Deci, dacă noi continuăm măsurile înseamnă că ele sunt necesare. În momentul în care considerăm că o anumită măsură nu mai este necesară, în mod clar că în cel mai scurt timp măsura este eliminată.”, a declarat Raed Arafat.

De când vor avea voie copiii să iasă afară să se joace. Anunțul făcut de Alexandru Rafila

Prof. dr. Alexandru Rafila a declarat că și în România o măsure de acest tip ar trebui adoptată, în contextul în care izolarea le face foarte rău copiilor.

Citeste si: Grupul de Comunicare Strategică: Eventualele măsuri de relaxare a restricţiilor nu sunt avute în vedere pentru perioada imediat următoare din raţiuni de securitate sanitară

 

„Cred că şi în România trebuie gândită o astfel de măsură, probabil că nu tot din 27 aprilie, pentru că, ştiţi, evoluţia epidemiei în ţara noastră are un decalaj de circa 3 săptămâni faţă de Spania, 2-3 săptămâni, probabil că 15 mai este o dată mai rezonabilă pentru România, dar cred că acest tip de gândire este unul corect. Copiii, sigur, în timpul zilei trebuie cumva să iasă, să se joace, să alerge, să facă mişcare, dar probabil că trebuie să ne gândim un pic şi la persoanele vârstnice, care să fie încurajate eventual să facă plimbări, să facă mişcare, în cursul serii, când circulaţia este redusă”, a declarat pentru Mediafax.

Urmatorul articol
Citește și:

Noi decese în România din cauza coronavirusului. Bilanțul a urcat la 482

Virusolog român din Noua Zeelandă: "Acest virus va rămâne cu noi pentru totdeauna"

Bea în fiecare dimineață un pahar cu apă cu un vârf de linguriță de bicarbonat de sodiu! Efectele miraculoase pe care le vei simți

Un iesean infectat cu coronavirus a fugit din spital. Cum a reusit sa evadeze

În plină pandemie, familia lui George Chirilă, bărbatul care are 15 copii cu două surori, s-a apucat de... meditație FOTO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies