Cum vor fi ridicate restricțiile după 1 Mai în România? Raed Arafat, primele declarații

Raed Arafat a stabilit ca după data de 1 mai să fie adoptate primele măsuri de ieșire din izolare.

Distribuie pe:

Autor: A.M.

fara descriere


In articol:

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a oferit un nou pronostic în apropierea datei de 1 Mai, privind restricțiile din România.
Arafat a declarat că este încă prea devreme pentru impunerea măsurilor de relaxare și, mai ales, ”Nu vă faceți planuri de 1 mai!”
Totuși, el a mai menționat că odată cu luna mai se vor adopta gradual primele măsuri de ieșire din izolare.

Citeste si: IPS Pimen, transferat de urgență la Matei Balș. Este în stare critică

 

″Încă este devreme de vorbit de măsuri de relaxare și să spunem că, de mâine, s-a terminat Paștele, gata, relaxăm situația. Deci, nu va fi așa. (…) Dacă noi mergem mai departe și am zis că după 1 mai, deci în cursul lunii mai poate că vor fi cândva primele măsuri și nu înseamnă în 2 mai, poate prin 10, în 11, prin 15. Nu știu ce să vă zic, poate înainte, după, depinde cum evoluează situația. Nimănui nu-i convine să continue măsurile dacă nu sunt ele necesare. Deci, dacă noi continuăm măsurile înseamnă că ele sunt necesare. În momentul în care considerăm că o anumită măsură nu mai este necesară, în mod clar că în cel mai scurt timp măsura este eliminată.”, a declarat Raed Arafat.

De când vor avea voie copiii să iasă afară să se joace. Anunțul făcut de Alexandru Rafila

Prof. dr. Alexandru Rafila a declarat că și în România o măsure de acest tip ar trebui adoptată, în contextul în care izolarea le face foarte rău copiilor.

Citeste si: Grupul de Comunicare Strategică: Eventualele măsuri de relaxare a restricţiilor nu sunt avute în vedere pentru perioada imediat următoare din raţiuni de securitate sanitară

 

„Cred că şi în România trebuie gândită o astfel de măsură, probabil că nu tot din 27 aprilie, pentru că, ştiţi, evoluţia epidemiei în ţara noastră are un decalaj de circa 3 săptămâni faţă de Spania, 2-3 săptămâni, probabil că 15 mai este o dată mai rezonabilă pentru România, dar cred că acest tip de gândire este unul corect. Copiii, sigur, în timpul zilei trebuie cumva să iasă, să se joace, să alerge, să facă mişcare, dar probabil că trebuie să ne gândim un pic şi la persoanele vârstnice, care să fie încurajate eventual să facă plimbări, să facă mişcare, în cursul serii, când circulaţia este redusă”, a declarat pentru Mediafax.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate