Curs valutar 27 august. Care este noul raport leu-euro și leu-dolar

Banca Națională a României afișează, astăzi, joi, 27 august 2020 cursul valutar. Care este raportul leu-dolar, leu-euro și leu-lira sterlina?

Distribuie pe:

Autor: Cristi Bus


 Curs valutar 27 august. Afișarea raportului dintre cele mai importante monede internaționale și leu se face la ora 13.00, iar până atunci rămâne în vigoare cursul de miercuri, 26 august 2020.

Curs BNR pentru euro


In articol:

În urmă cu o zi, un euro a fost cotat la 4,8404 lei, în creștere față de cursul din ziua anterioară, când moneda europeană costa 4,8392 lei. Pe 17 martie 2020, euro a atins cea mai ridicată valoare din istorie în faţa leului: 4,8448 lei/euro.

Curs valutar BNR pentru dolar 

Pe un trend ascendent se situează și dolarul din SUA. Acesta a crescut în comparație cu leul românesc, ajungând miercuri la 4,0968 lei, față de 4,0915 lei/dolar, cât a fost cu o zi în urmă cotația oficială a Băncii Naționale. Pe 23 martie, dolarul a atins cel mai ridicat nivel din istorie în faţa leului: 4,5316 lei.

Citeste si: Narcisa Guță, din nou în fața judecătorilor. De data asta cine o mai scapă? - evz.ro

Cât costă francul elvețian?

O monedă în care mulți români au ales să-și facă credite la bănci, francul elvețian, a crescut, la rândul său, în comparație cu leul românesc, până la 4,5042 de lei, față de nivelul stabilit anterior, de 4,5001 lei/CHF.

Curs BNR lira sterlină

Moneda din Regat a avut o zi de miercuri pe plus, fiind cotată la 5,3863 de lei, în ușoară creștere față de mijlocul săptămânii, când a primit valoarea de 5,3635 din partea băncii centrale.

Scade prețul pentru gramul de aur

În contrast cu valutele de mai sus, gramul de aur s-a ieftinit la ședința de miercuri. Astfel, metalul prețios a fost cotat de BNR la 252,7612 lei pentru un gram, în scădere față de ziua de marți, când gramul de aur costa 253,1427 lei.

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, s-a menţinut miercuri la 2%, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

BNR comunică în mod regulat cursul valutar, informațiile respective fiind disponibile în fiecare zi bancară, de la ora 13:00, pe site-ul oficial al instituției.


Citește și:

Lovitură de teatru în cazul Caracal! Alexandra Măceșanu, răpită de un interlop apropiat Clanului Sportivilor? Dezvăluirile lui Gheorghe Dincă EXCLUSIV

Liviu Dragnea are probleme de sănătate! Irina Tănase a dat primele declarații despre starea de sănătate a fostului președinte PSD: "I s-au umflat genunchii"

Iată tot ce trebuie să știi dacă te întorci în România! Ce să faci ca să eviți carantina

Piedone își strigă nevinovăția în dosarul Colectiv! Ce a declarat Primarul Sectorului 5 pe treptele Curții de Apel: " Sunt nevinovat..."

Nicușor Dan anunță o nouă măsură nepopulară! Adio Târg de Crăciun în București

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies