Curs valutar 28 august. Care sunt cotațiile BNR

Din informațiile publicate joi de Banca Națională a României cu privire la noul curs valutar a reieșit faptul că leul a avut o nouă zi modestă în fața euro și a altor valute importante.

Distribuie pe:

Autor: Cristi BusIn articol:

WOWbiz.ro vă ține la curent cu noile cotații BNR și cursul valutar de pe 28 august. Deocamdată, ne raportăm la valorile anunțate în ziua de joi, 27 august.

Până când Banca centrală va actualiza datele, vom vedea care sunt valorile din ziua precedentă pentru moneda europeană, dolarul american, lira sterlină, francul elvețian, dar și pentru gramul de aur

Curs valutar pentru vineri, 28 august 2020. Cotația euro

Cursul pentru un euro

În urmă cu o zi, leul s-a depreciat din nou în faţa monedei unice europene, conform datelor venite de la BNR. Un euro valorează 4,8424 lei, în creştere cu 0,20 bani faţa de şedinţa precedentă, când moneda europeană valora 4,8404 lei.

Citeste si: Bomba despre pensii şi pensionari. Atenţie! Acuzații de abuzuri la Guvern - evz.ro

Curs BNR pentru dolarul american

Dolarul din SUA a fost singurul în fața căruia leul românesc a mai ”mișcat” în ziua precedentă. Moneda autohtonă s-a întărit în faţa dolarului american, cotat la 4,0959 lei, în scădere cu 0,09 bani faţă de şedinţa precedentă, când dolarul valora 4,0968 lei.

Curs valutar francul elvețian

Leul a pierdut teren şi în faţa ultimelor două valute pe care le prezentăm zilnic. În fața francului elveţian, cotat de Banca Naţională la 4,5069 lei, faţă de 4,5042 lei în ultima şedinţă.

Curs BNR lira sterlină

Leul s-a depreciat și faţă de lira sterlină, cotată de BNR la 5,4096 lei, faţă de 5,3863 lei în şedinţa precedentă.

Gramul de aur, preț în creștere

Din nou, valoarea pentru gramul de aur s-a scumpit până la 255,7069 lei, de la 252,7612 lei cât valora în şedinţa precedentă.

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, s-a menţinut miercuri la 2%, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

BNR comunică în mod regulat cursul valutar, informațiile respective fiind disponibile în fiecare zi bancară, de la ora 13:00, pe site-ul oficial al instituției.


Citește și:

Gest necugetat al unui adolescent român. Și-a dat foc în curtea casei, iar tatăl lui a sărit în flăcări să-l salveze

Decizia neașteptată luată de Raed Arafat! Motivul pentru care medicul nu va vota la alegerile locale

Un interlop celebru din București, bătut cu bestialitate de către un milionar! Scandalul a avut loc într-un restaurant

Raed Arafat, despre reintroducerea carantinei totale în România. „Toate țările iau măsuri serioase, nu e de glumit”

Dreptate în cazul gorjeanului care și-a ucis cel mai bun prieten, doar pentru a fi cu fosta lui nevastă. Felix s-a ales cu o pedeapsă grea

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies