Cutremur devastator, de 5,8 grade! Sunt cel puțin 19 morți și 300 de răniți!

19 persoane au murit și peste 300 rănite în urma unui cutremur cu magnitudinea de 5,2 care a lovit marți după-amiază estul Pakistanului, anunță AFP.

Distribuie pe:

Autor: A.I.

Epicentrul s-a situat la 22,3 kilometri nord de orașul Jhelum, la granița care separă provincia Pendjab și Cașmirul sub control pakistanez, potrivit institutului american de geofizică (USGS), citat de hotnews.ro.

Cutremurul, care a avut loc la o adâncime de 10 kilometri, a avut o magnitudine de 5,2, potrivit USGS, care l-a estimat inițial la 5,8.

A "fost resimțit în cea mai mare parte a provinciei Pendjab și în anumite părți din Khyber Pakhtunkhwa", în nord-vestul Pakistanului, a precizat meteorologul pakistanez Muhammad Riaz. "Răul cel mai mare s-a produs în Mirpur", localitate în Cașmirul pakistanez.

Cutremur în judeţul Buzău! Ce magnitudine a avut

Un cutremur a avut loc în această dimineață, în județul Buzău. Seismul s-a produs la adâncime și a avut o magnitudine relativ mică.

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul a avut o magnitudine de 2,6 grade pe scara Richter. Epicentrul a fost la 113 kilometri adâncime. 

În ultimele 5 zile s-a produs câte un cutremur în fiecare zi, în diferite zone ale țării. Cel mai puternic seism de la noi din ultima vreme a avut loc pe 20 septembrie, în zona Vrancea. Acesta a avut magnitudinea de 4 grade pe scara Richter.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate