Cutremur miercuri dimineață în România

Un cutremur a avut loc în această dimineață în România, în județul Buzău.

Distribuie pe:

Autor: A.V.

fara descriere


In articol:

Conform Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică Pământului, un cutremur a avut loc în această dimineață în România. Seismul s-a produs la ora 06.31, în județul Buzău, având o magnitudine de 2.3 grade pe scara Richter. De asemenea, seismul s-a produs la o adâncime de 129 de kilometri. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: Nehoiu(34km), Buzău(50km), Covasna(52km), Râmnicu Sărat(56km), Odobești(57km).

Citeste si: Un român din Italia a sunat la poliție reclamând că îl bătea soacra. Ce a urmat întrece orice imaginație

fara descriere

Două cutremure mari în România

Cel mai puternic seism din acest an a avut 4,4 pe Richter şi s-a produs în data de 9 ianuarie, în zona județului Buzău. Acest seism a fost cel mai important cutremur după cel înregistrat în data de 28 octombrie 2018, de 5,8 pe Richter, în judeţul Buzău. Al doilea cel mai puternic cutremur de anul acesta a avut loc în data de 19 mai, având o magnitudine de 4.2 grade pe scara Richter. El s-a produs la ora 22.23. De asemenea, seismul s-a produs la o adâncime de 114 kilometri. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: Nehoiu(44km), Odobești(49km), Covasna(53km), Râmnicu Sărat(55km), Panciu(56km). 

Citeste si: Accident incredibil pe o străduță din București! Un Ferrari a rămas fără portieră dintr-un motiv stupid

Ce să faci în caz de seism major

În cazul în care se produce un cutremur mai mare, trebuie să aveţi în vedere următoarele lucruri: trebuie să pregătiţi dinainte un plan de urgenţă, să cunoaşteţi ieşirile din clădirea în care vă aflaţi, să evitaţi rănirile, să aveţi mâncare care nu se depozitează în frigider, care nu trebuie să fie gătită sau preparată. De asemenea, să aveţi kit de prim ajutor cu medicamente şi ustensilele necesare tratării unei răni. De asemenea, să aveţi pregătite şi baterii, lanterne, lumânări, sfoară, bandă adezivă, instrumente de scris, briceag, fluier şi să ştiţi mereu unde sunt actele!

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate