Dacia reia treptat productia incepand de azi, pe baza de voluntariat

Producătorul auto Dacia urmează să îşi reia producţia progresiv începând de marţi, 21 aprilie, pe bază de voluntariat, urmând ca din data de 4 mai, să demareze activităţile ambelor uzine, Uzina Mecanica şi Şasiuri şi Uzina Vehicule.

Distribuie pe:

Autor: R.L.

Dacia reia treptat productia incepand de azi, pe baza de voluntariat
Dacia reia treptat productia incepand de azi, pe baza de voluntariat


In articol:

"În acord cu partenerii sociali şi din respect pentru protejarea şi siguranţa angajaţilor, toate măsurile sanitare de protecţie în vigoare, în România, au fost implementate pentru a relua progresiv activitatea de fabricaţie derulată pe platforma industrială Dacia de la Mioveni. Astfel, începând cu data de 21 aprilie, activităţile de producţie ale celor două uzine vor fi reluate pe bază de voluntariat: Uzina Mecanica şi Şasiuri este pregătită să redemareze activitatea în echipă redusă de lucru; Uzina Vehicule va relua producţia în departamentul Presaj, în două schimburi", arată un comunicat publicat pe site-ul companiei.

Dacia reia treptat productia incepand de azi, pe baza de voluntariat

Din data de 4 mai, vor redemara activităţile ambelor uzine, precizează compania.

Reprezentanţii Dacia spun că pe tot parcursul perioadei în care activitatea de producţie a fost întreruptă au fost definite şi aplicate măsuri pentru a proteja angajaţii în perspectiva revenirii acestora la lucru.

"Aceste măsuri care ţin de igienizare şi securitate vor fi aplicate în mod riguros. Angajaţii vor fi informaţi despre necesitatea respectării măsurilor luate pentru protejarea sănătăţii lor şi a colegilor. Încă de la debutul crizei pandemice, generată de noul virus COVID -19, Groupe Renault România s-a asigurat să ia măsuri adaptate de protecţie pentru ansamblul angajaţilor din toate sediile unde îşi desfăşoară activitatea", se mai arată în comunicat.

Citeste si: Liviu Dragnea, mesaj din închisoare! Ce a ținut să le transmită românilor

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Citeste si: Izolare pentru următoarele trei luni. Veste proastă pentru români

Citeste si: Măcel la Brașov, între romi și polițiști. Șase persoane au ajuns la spital

 

Luna trecută, vicepreşedintele Sindicatului Automobile Dacia, Ion Iordache, a anunţat că Uzina Dacia de la Mioveni urma să îşi înceteze activitatea de joi, 19 martie, de la ora 7.00, până pe 5 aprilie, în contextul pandemiei de coronavirus.

Pe 2 aprilie compania a anunţat că va prelungi perioada de întrerupere, fără a preciza data reluării activităţii.

Cea mai mare parte din salariaţi, 13.500 din cei 14.000 de angajaţi, au intrat în şomaj tehnic.

Citeste si: Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Pimen, confirmat cu coronavirus. Starea sa este gravă

Pe 4 mai ar urma să fie reluată producţia şi la fabrica de autovehicule Ford din Craiova, unde lucrează circa 6.000 de persoane. Aici producţia a fost oprită tot pe 19 martie.

sursa: news.ro

sursa foto: Mediafax Foto

Urmatorul articol
Citește și:

Izolare pentru următoarele trei luni. Veste proastă pentru români

Ce probleme are Valentin Ceaușescu de Paște? Vezi unde locuiește băiatul cel mare al dictatorului

Cine a stat în spatele lui Dragnea când și-a văzut iubita pe skype de Paște! Politicianul a vorbit cu femeia doar 30 de minute, exact ca la vizită!

Inca 9 decese inregistrate in Romania. Numarul total: 460

Imagini cu puternic impact emoțional! O copilă maltratează un cățel, aruncându-l în aer și învârtindu-l strâns cu lesa de gât!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies