Dan Andrei Aldea renunțase la cetăţenia română: “Nu-şi doreşte să mai aibă absolut nimic de-a face cu neamul său” Vezi motivul pentru care artistul decedat a fost scârbit de România!

Dan Andrei Aldea renunțase la cetăţenia română, în urmă cu mai bine de 10 ani.

Distribuie pe:

Autor: Matei Vaihan

Dan Andrei Aldea


In articol:

Dan Andrei Aldea a renunţat la cetăţenia română, dezamăgit crunt de ce se întâmplă în ţară. Fostul lider al trupei Sfinx amurit în nopate de sâmbătă spre duminică, la 69 de ani. În 1981, Aldea a fugit în Belgia, apoi a cerut azil politic în Germania, unde a stat aproape trei decenii. În 2014, el a revenit în ţară pentru un concert. În 2009, pe vremea când locuia la Munchen, Aldea a fost vizitat de ziariştii de la Jurnalul national.

Dan Andrei Aldea renunţase la cetăţenia română

"Sfinxul" Dan Andrei Aldea i-a promis mamei sale, pe patul de moarte, ca nu se va mai intoarce niciodata in Romania. Acesta a refuzat orice oferta de a reveni in tara pentru a sutine un concert, ca sa nu-si incalce promisiunea. Dupa aproape trei decenii de trait printre nemti, Dan Andrei Aldea isi repudiaza cetatenia romana. Este atat de dezamagit de romanii lui, incat nu-si doreste sa mai aiba absolut nimic de-a face cu neamul sau.”, s-a scris în ziar.

Citeste si: Tragedie în lumea muzicii din România. Dan Andrei Aldea a murit!

 

"Sigur, exista si multi romani pentru care am tot respectul. Sigur ca regret sincer ca se simt bagati de mine in aceeasi oala cu derbedeii. Ii rog sa fie convinsi ca nu-i bag in aceeasi oala si sa fie convinsi ca imi respect tara in care m-am nascut - mai precis, ca respect Romania care a fost demult. Romania de acum face destul sa-si saboteze acest respect, nu cred ca spun noutati nimanui. Eu n-am fost cel mai bun fiu al poporului roman. Dar cu putin timp inainte sa fug, parintii mei erau foarte atinsi de seria de perchezitii efectuate la domici­liul lor. Veneau jeepuri, o luau pe mama de la serviciu, mergeau acasa, pentru ca - spuneau ei - au informatii ca fiul lor face trafic cu aur. Taica-meu degeaba le zicea: «Fiul meu n-are nimic de-a face cu aurul! Nu vedeti cum traim? Suntem saraci. Dar, poftim, intrati!»", a declarat Aldea.

Dan Andrei Aldea

Dan Andrei Aldea a murit: "N-am fost cel mai bun fiu al poporului român" 

"Eu zic ca la ora actuala Romania este pe cel mai bun drum inspre a-si pierde insasi esenta poporului care o locuieste. Eu n-am fost cel mai bun fiu al poporului român. Dar cu puţin timp înainte să fug, părinţii mei erau foarte atinşi de seria de percheziţii efectuate la domici­liul lor. Veneau jeepuri, o luau pe mama de la serviciu, mergeau acasă, pentru că - spuneau ei - au informaţii că fiul lor face trafic cu aur. Taică-meu degeaba le zicea: «Fiul meu n-are nimic de-a face cu aurul! Nu vedeţi cum trăim? Suntem săraci. Dar, poftim, intraţi!. Eu zic că la ora actuală România este pe cel mai bun drum înspre a-şi pierde însăşi esenţa poporului care o locuieşte. Ceea ce nu s-a întâmplat nici sub unguri, nici sub turci, nici sub ruşi, nici sub comunism... Acum, îşi pierde identitatea", a mai spus Dan Andrei Aldea.

"Tatăl meu a fost închis la Doftana ca deţinut po­li­tic, şi fusese exact pe partea opusă co­mu­niş­tilor. După ce a ieşit, mulţi ani nu a putut să se angajeze nici mă­car ca mă­tu­rător de stradă. Pentru a su­pra­vieţui, împreună cu toată familia, a fost nevoit să-şi schimbe nu­mele, în Andrei Aldea. Eram atât de săraci, încât mâncam ciorbă făcută din frunze de sal­câm"Am avut nişte părinţi extraordinari. Amândoi erau oameni foarte drepţi. Toată familia a trăit într-o singură cameră. Acolo dormeam eu, bunica şi pă­rinţii mei... Ani întregi. Îţi dai seama cum se simţeau părinţii mei - care erau încă în putere fizică - neavând voie să facă dragoste, ca să nu audă copilul. I-aş mulţumi lui Dumnezeu dacă mi-ar spune cu o zi înainte: «Amice, mâine o să mori!» Mi-ar plăcea să mor cu faţa spre soarele care răsare...", a încheiat Dan Andrei Aldea.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate