De ce Gheorghe Dincă nu a fost pus până acum la ”detectorul de minciuni”

Gheorghe Dincă nu a făcut până acum testul poligraf, celebrul ”detector de minciuni”, cum i se spune în termeni populari.

Distribuie pe:

Autor: C.L.


In articol:

Gheorghe Dincă se află în arest încă din luna iulie 2019, atunci când oamenii legii l-au ridicat din locuința sa din Caracal. S-a întâmplat după ce Alexandra Măceșanu a sunat la 112 și a cerut ajutorul spunând că a fost răpită.

Deși, imediat dup aceea, în dosarul lui Gheorghe Dincă a mai apărut o fată răpită de el, Luiza Melencu, urme ale celor două victime ale lui nu au apărut nici până acum. Așa se face că Gheorghe Dincă și-a schimbat de mai multe ori declarațiile. În lipsa unor probe clare care să indice faptul că Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu ar fi moarte, Gheorghe Dincă, după ce a recunoscut inițial că le-a ucis pe fete, acum susține altceva.

Citeste si: Lovitura de teatru! Luiza Melencu nu a fost acasa la Gheorghe Dinca

Citeste si: Livian de la Puterea dragostei, mesaj tăios pentru Bianca: „ Nu ai cum să o faci femeie ușoară pe Nicoleta” - evz.ro

Citeste si: Carantină totală în România? Ce spune Raed Arafat - bzi.ro

Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, vrea ca Gheorghe Dincă să facă testul poligraf

Gheorghe Dincă nu a fost supus până acum testului poligraf, susține Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu.

”Vom solicita testul poligraf pentru Dincă. Întrebare: de ce procuroii nu l-au supus pe dincă la detectorul de minciuni de față cu avocații? Vă anunț și îi anunț pe toți ca indiferent dacă judecătorul va trimite dosarul mai departe sau îl va restitui la Parchet, noi vom solicita testul poligraf pentru Dincă. Avem multe întrebări la care trebuie să răspundă nemernicul Iar după ultima mărturie din instanță nu s-a deranjat chiar nimeni să îl intrebe ce a facut exact cu fetele”, este mesajul lui Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu.

Citeste si: Alexandru Cumpănașu, dezvăluiri cutremurătoare de la primul proces al lui Dincă: „Dinca NU a omorat-o pe Alexandra”

Pe de altă parte, se pare că Gheorghe Dincă nu este obligat de lege să facă testul poligraf. O spune chiar cel care a introdus poligraful în România. Expertul criminalist, Tudorel Butoi a afirmat că acest test nu se poate face împotriva voinței persoanei.

„Persoana trebuie să își exprime consimţământul. Trebuie să fie de acord. În al doilea rând, nefiind obligație, testul poligraf este un drept al persoanei care este cercetată, de a demonstra atât cât îl poate ajuta tehnica și metoda care este poziția. În ceea ce privește vulnerabilitatea, ea rezultă din componenta monitorizării emoției, care din  punct de vedere al unor structuri temperamentele, labil psihic dezechilibrat, emoțional sau dimpotrivă inerte pot influența testarea”, a precizat Tudorel Butoi, într-un interviu la un post de televiziune.

Citeste si: Cazul Caracal. Astăzi începe procesul în care Gheorghe Dincă este acuzat de crimă

De altfel, expertul criminalist a afirmat atunci că un psihopat, de exemplu, poate înșela cu ușurință detectorul de minciuni. ”Un psihopat este duplicitar, intra cu usurinta in roluri, este insensibil moral si afectiv. Plus lipsa simtului rușinii și al remuscării, agresivitate si labilitate", iar din aceste motive o persoana încadrată în tipologia de psihopat poate înșela poligraful.

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Alexandru Cumpănașu, dezvăluiri cutremurătoare de la primul proces al lui Dincă: „Dinca NU a omorat-o pe Alexandra”

Bunicul Luizei Melencu e sfâșiat de durere! Bărbatul postează fotografii cu nepoțelul Luizei: ”Vreau să mă cunoști, te rog, Luiza”

Superalimentul care însănătoșește inima și vasele de sânge: Este un adevărat elixir

Familia Luizei Melencu mai are o speranță! Ce informație prețioasă s-a găsit în telefonul fetei, după dispariția ei

Cum o protejează părinții Alexandrei Măceșanu pe Irina, mezina familiei: „Este vital să știe ca este în siguranță după cele petrecute”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies