De unde puteți achiziționa online panouri fotovoltaice monocristaline sau polycristaline?

Avantajele oferite de tehnologiile de producere de energie regenerabilă sunt incontestabile.

Distribuie pe:

fara descriere

În realizarea oricărei construcții noi, pentru a beneficia de costuri de întreținere mai bune și de eficiență energetică, trebuie avut în vedere și aspectul dotării cu un sistem de panouri fotovoltaice monocristaline si polycristaline. Utilizarea lui este la fel de importantă pentru reducerea cheltuielilor, cât și pentru protejarea mediului sau reducerea fenomenului de poluare.

 

Clima temperata din țara noastră este favorabilă folosirii acestui tip de producere de energie. Pe parcursul întregului an există soare pentru a genera suficientă energie solară. Prin alegerea acestui tip de energie oferită direct de lumina și radiația solară putem avea atât costuri de administrare a imobilelor mai mici, dar putem și contribui în mod eficient la reducerea încălzirii globale și a efectului de seră. Sistemele de panouri solare sunt unele dintre cele mai rentabile mijloace de a produce energie electrică fără poluare, în cantități suficiente pentru nevoile vieții noastre actuale.

Alegera unui sistem de obținere a energiei electrice pe bază de panouri fotovoltaice va aduce utilizatorilor o reducere considerabilă a costurilor legate de plata facturii la energie, dar și un anumit grad de independență energetică binevenit. Chiar dacă nu putem renunța complet și la serviciile unui furnizor național de energie, putem măcar să garantăm costuri mai mici  și predictibile pentru o bună parte din energia de care avem nevoie.

Principiul de funcţionare al panourilor solare se bazează pe conversia radiației solare în căldură și utilizarea acesteia pentru încălzirea apei. Apa caldă obținută poate fi utilizata ca atare sau ca agent termic pentru încălzire. Ideea ce stă la baza utilității panourilor solare consta în recuperarea  radiatiei solare și transformarea ei în caldură utilizabilă în instalatiile domestice.

 

Care sunt principalele tipuri de panouri fotovoltaice disponibile pe piață?

Cele mai folosite tipuri de astfel de panouri sunt cele monocristaline și cele polycristaline. Fiecare dintre acestea vine cu o serie de avantaje și limitări, ce le fac potrivite pentru anumite nevoi. Pentru  a putea lua cea mai bună decizie este bine să vă informați cu atenție în privința tuturor caracteristicilor specifice fiecăruia dintre aceste tipuri.

Panourile fotovoltaice monocristaline

Acest tip de celule fotovoltaice monocristaline sunt făcute din lingouri de silicon de formă cilindrică. Pentru a obține o performantă cât mai bună, cu costuri de producție cât mai mici, patru laturi sunt taiate din lingouri cilindrice având o înfățișare caracteristică.

Printe avantajele oferite menționăm:

 • sunt realizate din siliciu de calitate
 • au o rată de eficiență de 15-20%
 • nu ocupă mult spațiu
 • sunt mult mai rentabile decât alte tipuri de panouri fotovoltaice
 • au garanție de până la 25 de ani
 • dacă au suficientă lumină sunt mult mai eficiente decât concurentele lor polycristaline
 • în funcție de costuri se găsesc în variante și cu performanțe diferite
 • au un aspect estetic plăcut
 • sunt foarte rentabile din punct de vedere al costurilor și al eficienței.

Chiar dacă prețul lor de achiziție este un pic mai mare, datorită beneficiilor, investiția merită tot  efortul și oferă calitate la cele mai avantajoase costuri. O limită a acestora ar fi că atunci când sunt acoperite de umbră, mizerie sau zăpadă nu mai sunt la fel de eficiente. Dar și această problemă poate fi rezolvată prin achiziția de micro-invertoare.

Așadar, dacă doriți un sistem de celule fotovoltaice performante puteți alege cu încredere să folosiți tipul de panouri monocristaline.

 

Panourile fotovoltaice polycristaline

Spre deosebire de panourile solare monocristaline, celulele solare polycristaline sunt perfect rectangulare, făra a avea nicio muchie rotunjită. Ele sunt confecționate din siliciu brut, care este topit și turnat într-o matriță pătrată. După răcire este tăiat în bucăți pătrate ce vor fi montate una lângă alta, oferind o suprafață uniformă pentru captarea razelor solare.

 Printre avantajele oferite de acest tip de panouri amintim:

 • se folosește o cantitate mult mai mică de siliciu decât în cazul panourilor monocristaline
 • costul de producție este mai mic
 • au o eficiență de 13-16 %
 • sunt foarte bune pentru reducerea costurilor legate de întreținerea unui imobil
 • nu sunt foarte sensibile la umbră sau murdărire.

Cel mai important aspect legat de folosirea acestui tip de produse este acela că pot fi achiziționate la prețuri mult mai mici decât concurentele lor monocristaline.  Însă datorită performanțelor, formei și dimensiunilor este nevoie de mult mai mult spațiu pentru a produce aceeași energie. Aspectul lor este unul asemeni unor picățele de culoare albastră, fiind ușor de diferențiat față de celulele fotovoltaice monocristaline.

 

De unde puteți cumpăra online panouri fotovoltaice monocristalie la cele mai avantajoase prețuri?

Având în vedere noile tendințe în materie de achiziție de bunuri și servicii, este foarte util să aveți posibilitatea de a achiziționa și acest tip de produse online. Astfel din magazinul online  Fdsenergy.ro aveți posibilitatea de cumpăra unele dintre cele mai bune panouri solare monocristaline disponibile pe piață la ora actuală.

Proprietățile și caracteristicile tehnice le fac cea mai potrivită alegere pentru a obține un sistem de producere energie electrică regenerabilă la costuri minime, cu eficiență maximă.

Pentru mai multe informații despre produsele disponibile în acest magazin și despere celulele fotovoltaice monocristaline accesați pagina anterior menționată!

 


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate