Decizie de ultim moment luată în Italia pentru români. News Alert

Italia a anunţat vineri extinderea unei reguli de carantină de 14 zile pentru persoanele care intră în ţară din Bulgaria şi România, informează DPA

Distribuie pe:

Autor: Cristi Bus

.


In articol:

Măsura luată în Ilita fusese adoptată săptămâna trecută ca parte a măsurilor împotriva extinderii infectărilor cu coronavirus şi ar fi încetat vineri. Ministerul Sănătăţii nu a stabilit o nouă dată de expirare.

Ministrul Sănătăţii din Italia, Roberto Speranza, a anunţat săptămâna trecută, într-un mesaj postat pe Twitter, că cetăţenii români şi bulgari care vor să intre pe teritoriul Italiei vor intra în carantină timp de 14 zile.

Anunțul făcut de Italia cu privire la români

Cetățenii din România și Bulgaria care merg în Italia vor intra în carantină timp de două săptămâni.

„Tocmai am semnat un nou ordin care prevede carantină cetăţenilor care au stat în România şi Bulgaria în ultimele 14 zile. Această măsură este deja în vigoare pentru toate ţările extra UE şi extra Schengen. Virusul nu este învins şi continuă să circule. Din acest motiv încă avem nevoie de precauţie şi atenţie“, a transmis ministrul italian.

Citeste si: Surpriză totală! Câți români au murit în pandemie față de 2019 - evz.ro

Autorităţile italiene au luat această măsură în contextul creşterii semnificative a cazurilor noi de infectare cu COVID-19 în România.

Până astăzi, 31 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 50.886 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 27.007 pacienți au fost declarați vindecați și 4.433 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Ce i-a speriat pe italieni. De ce trebuie să stăm în carantină în Italia

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.295 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 927 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 177.225 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, a fost constatată, ieri, o infracțiune pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară.

Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

În continuare vă prezentăm situația privind infectarea cu virusul COVID – 19 (Coronavirus) la nivel european și global: Până la data de 30 iulie 2020, au fost raportate 1 704 897 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andorra


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate