kanald.ro
Stiri
Deserturi de post! Cele mai delicioase rețete de prăjituri de post
În timpul postului ne întrebăm adesea ce deserturi să preparam, mai ales dacă fructele și ciocolata neagră nu sunt suficiente.
De aceea vă propunem șapte rețete ușor de preparat, sănătoase și delicioase, câte un deșert pentru fiecare zi a săptămânii.
Citeste si: Cât costă meniul de la nunta fiicei lui Gigi Becali. Ce delicatese vor mânca invitații
Citeste si: Pâine de casă rețetă! Ingredientul care readuce gustul copilăriei în casa ta
Citeste si: Rețetă prăjitură cu prune. Cel mai gustos desert pregătit în 60 de minute
Negresă de post
Ingrediente
¾ ceașcă de pudra de cacao
2/3 ceașcă de ulei
¼ ceașcă de apă
1 ceașcă de zahăr
¾ ceașcă de lapte de soia
1 linguriță de vanilie sau un plic de zahat vanilat
1 ceașcă de făînă
1 linguriță de praf de copt
opțional- se pot adaugă și alune sau nuci.
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 175 de grade C. Ungeți cu ulei sau margarină o tavă de 22 x 32 cm.
Amestecați pudra de cacao, uleiul vegetal și apă într-un bol. Puneți zahărul în amestec, apoi laptele de soia și vanilia și amestecați. Adăugați făină și praful de copt, continuați să amestecați până ce devine o pastă fină.Coaceti în cuptorul preîncălzit pentru 35 de minute, până ce prinde o crustă și până ce marginile încep să se întărească.
Brioșe cu mere
Ingrediente
1 ceașcă și un sfert de fulgi de cereale (fulgi de porumb sau fulgi de cereale integrale)
1 ceașcă și un sfert de făină
1/3 ceașcă de zahăr brun sau alb
1 linguriță de scorțișoară măcinată
1 lingură de praf de copt
1 ceașcă și un sfert de suc de mere
¼ ceașcă de margarină topită
1 pliculeț de zahăr vanilat
1 măr- decojit, curarat de semințe și tăiat bucăți
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 190 de grade C. Ungeti cu ulei sau margarină formele de brioșe.
Într-un bol, amestecați fulgii de cereale, făînă, zahărul, scorțișoară și praful de copt. Amestecați și adăugați sucul de măr, margarină topită, vanilia și bucățile de măr. Puneți amestecul în formele pentru brioșe.
Coaceti la 190 de grade C pentru 25-30 de minute.
Budincă cu banane și cacao
Ingrediente
1 banană, tăiată bucăți
300 de grame de tofu
¼ ceașcă de zahăr pudra
5 linguri de pudra de cacao
3 linguri de lapte de soia
1 praf de scorțișoară măcinată
Mod de preparare
Puneți banana, tofu, zahărul, pudra de cacao, laptele de soia și scorțișoară într-un blender, până ce obțineți un piure, o pastă fină. Puneți în boluri individuale de servit și lăsați la frigider pentru 1 oră înainte de servire.
Mere caramelizate cu scorțișoară
Ingrediente
2 cești de apă (aprox. 500 ml)
2 cești de zahăr (aprox. 227g x 2)
3-4 linguri de scorțișoară
6 mere acrișoare medii- decojite, curățate de miez și tăiate pe jumătate
Mentă proaspătă
Mod de preparare
Într-o cratiță sau oală mare, la foc mediu, puneți apa, zahărul și scorțișoara la fiert, amestecând constant până ce zahărul se dizolvă. Reduceți focul și adăugați cu grijă jumătățile de mere. Lăsăți să se gătească, fără să acoperiți cratiță, pentru 8 minute.
Cu o lingură, transferați merele într-o farfurie pentru servit și turnați sirop peste. Deșertul se poate servi cald sau rece. Se poate decora cu mentă.
Gogoșele mexicane
Ingrediente
1 ceașcă de apă
2 ½ linguri de zahăr alb
½ linguriță de sare
2 linguri de ulei
1 ceașcă de făină
ulei pentru prăjit
½ ceașcă de zahăr alb (sau după gust)
1 linguriță de scorțișoară
Mod de preparare
Într-o tigaie mică, pusă la foc mediu, combinați apă, 2 linguri și jumătate de zahăr, sare și 2 linguri de ulei. Fierbeți amestecul și luați de pe foc. Adăugați făină până ce amestecul formează o bilă de cocă.
Încingeți ulei pentru prăjit, să fie suficient ulei astfel încât să acopere gogoșelele. Puneți aluatul într-o pungă de paște sau în mașînă de tocat și scoateți fâșii lungi de coca. Prăjiți până ce devin aurii și scurgeți surplusul de ulei pe șervețele.
Combinați ½ de ceașcă de zahăr și scorțișoară. Dați gogoșile prin acest amestec.
Șerbet de ananas și portocale
Ingrediente
½ ceașcă de apă
½ ceașcă de zahăr
2 cești de suc de portocale
1 lingură de suc de lămâie
1 conservă de compot de ananas (bucăți de ananas)
2 lingurițe de coajă de portocale
Mod de preparare
Într-o cratiță medie, puneți apa și zahărul și fierbeți la foc mediu până ce zahărul se dizolvă.
Într-un blender, pasați ananasul cu tot cu siropul din conservă până ce devine o crema fină. Transferați într-un vas de metal și adăugați siropul, sucul de lămâie și sucul de portocală, plus coajă de lămâie. Puneți în congelator până se întărește puțîn, dar să nu fie înghețat total.
Procesati încă o dată amestecul în blender sau cu mixerul de mână până ce devine foarte fin. Puneți amestecul în congelator până devine ferm, pentru încă 2 ore.
Prăjitură cu morcovi
Ingrediente
2 cești de făină integrală
1 lingură și jumătate de scorțișoară măcinată
1 lingură de cuișoare măcinate
4 lingurițe de bicarbonat de sodiu
½ linguriță de sare
1 ceașcă și jumătate de apă caldă
¼ ceașcă de semințe de in
2 cești de zahăr alb sau brun
4 lingurițe de vanilie (sau 4 pliculețe de zahăr vanilat)
¾ ceașcă de coacăze uscate sau stafide (opțional)
6 morcovi, dați prin răzătoare
½ ceașcă de migdale (opțional)
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 175 de grade C. Ungeți cu ulei sau margarină o tavă sau o formă de prăjitură. Amestecați într-un castron făină integrală, scorțișoara, cuișoarele măcinate, bicarbonatul de sodiu și sarea până ce se omogenizează; puneți deoparte.
Puneți apă caldă într-un bol și presărați semințele de in. Amestecați un minut până ce semințele de in încep să absoarbă apă și amestecul se îngroașă ușor. Adăugați zahărul și vanilia până ce se dizolvă, apoi puneți coacazele uscate, morcovii și migdalele. Adăugați amestecul cu făină preparat mai devreme, după aceea puneți în tavă deja pregătită.
Coaceți în cuptorul preîncălzit, încercați cu o scobitoare și, dacă scobitoarea scoasă din aluat este curată, înseamnă că este gata. Lăsați în tavă să se răcească pentru 10 minute și apoi scoateți prăjitură din tavă.