Rețetă prăjitură cu prune. Cel mai gustos desert pregătit în 60 de minute

Prăjitura cu prune este un desert gustos și sănătos, perfect pentru acest sezon.

Distribuie pe:

Mai intâi ne ocupăm de blatul crocant, pentru care amestecăm toate ingredientele într-un bol încăpător, folosind mixerul sau mâna până avem un alaut omogen, pe care îl infășurăm în folie alimentară și îl dăm la frigider 30 min înainte de folosire. Întindem aluatul pe planșeta tapetată cu făină și îl așezăm în tava cu dimensiuni de 30x40 cm, unsă cu puțin unt și tapetată cu hârtie de copt.

Rețetă prăjitură cu prune. Blatul

Coacem blatul crocant 10-12 min în cuptorul încins la 180 de grade Celsius. Scoatem tava din cuptor și lăsăm să se răcească la temperatura camerei. Pentru blatul pufos, spumăm untul cu mixerul la viteză mare, până devine albicios, apoi adăugăm zahărul și miezul de la păstaia de vanilie, ametecăm bine.

Rețetă prăjitură cu prune. Compoziția

Adăugăm ouăle pe rând, amestecând cca 30 secunde după fiecare. La final punem făina, cernută împreună cu praful de copt și scorțișoara sau zahărul aromat. Amestecăm bine și întindem compoziția obținută peste blatul crocant, nivelând cu o spatula. Spălăm bine prunele, le uscăm și le tăiem în jumătate.

Citeste si: Rețetă de post: Chiftele de legume

Citeste si: Rețetă prăjitură cu caise

Citeste si: Rețetă prăjitură cu vișine

Rețetă prăjitură cu prune. La cuptor

Le scoatem sâmburii și le așezăm peste blatul pufos, cu coaja în jos. Coacem prăjitura 30 min la 180 de grade Celsius sau până e frumos rumenită și trece testul scobitorii. Lăsăm prăjitura să se răcească de tot înainte de a o pudra cu zahăr și scorțișoară.

De obicei, se lasă să se răcească la temperatura camerei în tavă, apoi se mută pe un fund de lemn sau un grătar și se bagă la frigider peste noapte.

Este mult mult mai bună rece și merge perfect cu o cupă de înghețată alături. 

Rețetă prăjitură cu prune. Ingrediente:

200 g făină albă de grâu

0,5 lingurițe praf de copt

100 g zahăr

125 g unt german 82%

200 g unt german 82%

200 g zahăr cristal

1 miez păstaie de vanilie

3 buc ouă  

250 g făină albă de grâu

1 linguriță praf de copt

0,5 lingurițe scorțișoară măcinată

50 g zahăr pudră

Prune

Această rețeta este recomandată de Teo Rogobete pentru Lidl.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate