Detalii șocante din viața lui Dincă. A fost internat pentru depresie și l-a agresat pe fiul ministrului de Interne

Ies la iveală detalii şocante din trecutul lui Gheorghe Dincă. După zeci de ore de audieri, poliţiştii şi psihologii au înţeles când "monstrul din Caracal" a început să acumuleze agresivitate şi de ce a ajuns să fie un "lup singuratic".

Distribuie pe:

fara descriere

Analiza psihologilor în cazul Caracal arată cum a ajuns Gheorghe Dincă să fie unul dintre cele mai negative personaje ale României. Încă din copilărie, "monstrul din Caracal" a văzut violenţă. Tatăl său, de profesie măcelar, era un părinte autoritar, cateodata chiar violent, care susţinea că femeia trebuie să fie supusă.

Citeste si: Focuri de armă în Capitală. Fiul lui Sile Cămătarul circula nestingherit fără permis

Citeste si: Mesajul emoționant postat de preotul care l-a crescut pe Vasile Burtea, după ce a plecat de la casa de copii: „L-am crescut pe acest copil în Sf. Altar”

Citeste si: Crimă oribilă în Olt. O bătrână a fost omorâtă și jefuită, în propria casă, iar trupul a fost găsit după două zile

Când și cum au început transformările lui Dincă

Gheorghe Dincă a rămas repetent în şcoala gimnazială şi a început "viaţa de adult" printr-un episod negativ: în anul 1974, în armată, şi-a bătut colegul, care era fiul ministrului Apărării. La întoarcerea în Caracal, se angajează la Spitalul Muncipal din Caracal, unde este cunoscut ca un om muncitor și care se pricepea la toate. În anul 1997 apare primul episod critic din viața lui Dincă. Tatăl său se sinucide chiar în casa din Caracal. Și nașul lui își pune capăt zilelor în același fel. În scurt timp renunță la locul de muncă de la Spitalul Municipal și își face un atelier auto. Afacerea nu pare să meargă bine și în 2002 ajunge în Italia. Lucrează în zidărie, în Vicenza. Italienii îi anulează contractele, după ce Gheorghe Dincă bate un albanez. Astfel că, în 2007 părăsește definitiv Italia. După întoarcerea în țară, începe izolarea progresivă, după cum notează specialiștii. Dincă devine „paznicul fiarelor sale” - așa cum singur a spus. Soția refuză să se mute cu el, rămâne în Italia, iar copiii și nepoții abia mai păstrază legătura cu el.

„Nu vecini, nu prieteni, nimeni, nu avea pe nimeni, nevastă, familie, copii. L-am văzut, m-am speriat. Figura (pe) care o are e de psihopat. Probabil că în timp s-a îmbolnăvit”, spune o femeie care obișnuia să îi gătească.

În 2009, la final de ianuarie, Dincă este internat timp de o lună la Spitalul din Slatina cu episoade depresive. A avut în total cinci internări. Inclusiv familia l-a dus la medic când a constatat tulburări de comportament.

„De regulă, debutează de la vârste până la 67 de ani, posibil și de 20 de ani în urmă, dar nu cu omor și violuri și nebunii. Atracția spre pedofilie, spre fete tinere, psihopat sexual”, arată Andrei Banu, fost ofițer de investigații criminale.

Însă Dincă a avut grijă să nu iasă prea mult în evidență, știid cum să fie discret în tot ceea ce făcea. Gospodăria și-a transformat-o într-o fortareață. Canalul de vizitare pentru accesul mașinilor l-a făcut buncăr. Iar mașina o transformase parcă într-o adevarată capcană: pe bancheta din față avea mereu acte și hârtii, ca victimele să se așeze în spate, iar geamurile erau acoperite cu folie neagră. Totuși, din cauză că nu își putea înfrâna instinctul sexual, s-a expus de multe ori la risc: le-a răpit pe fete când nu erau oameni în preajmă, dar a oprit în locuri publice pentru a le lega.

„Dincă este un tip particular. M-a frapat rezistența”, a mărturisit Dorin Dumitran, psihologul criminalist care i-a făcut profilul.

La dosar mai apare informația că Gheorghe Dincă a tatonat mult timp terenul - a coborât limita interesului pentru fete până la 12 ani. Pentru a-l descoase, Dincă a fost intervievat timp de 40 de ore de unii dintre cei mai buni profileri pe care îi are Poliția Română.

„Localizează fetele după perioade din an, fata din mai, fata din luna cutare, nu le spune pe nume”, a povestit avocatul Tonel Pop.

După ce și-a dat seama că pierde teren în fața anchetatorilor, Dincă a început să marturisească. La finalul lunii august, cere din proprie inițiativă să discute cu psihologul. Apoi începe să scrie singur în celulă și descrie modul cum le-ar fi ucis pe cele două fete, Luiza și Alexandra.

Cazul Caracal, însă, este departe de a fi rezolvat, fiind în ceață multe alte detalii în ceea ce îl privește pe Dincă și acțiunile lui de neînțeles.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate