Poluare Bucuresti
Poluarea in Bucuresti este din ce in ce mai vizibila

Actualitate

Dezastru ecologic lângă București! Autoritățile sunt neputincioase! Video

Situația dezastrului ecologic din jurul Capitalei pare să fie din ce în ce mai gravă, iar efectele sunt devastatoare, aerul din București devenind, de zi ce trece, mai greu de respirat.

De-a lungul ultimelor luni, WOWbiz.ro a prezentat, în repetate rânduri, sursele de poluare ale Bucureștiului, comuna Vidra, din sudul Capitalei fiind ”campioană” în acest domeniu.

Citeste si: Dezastru ecologic lângă București! Imagini halucinante cu poluarea excesivă! Nu se mai tem de nimic Video

Citeste si: Ce avere are ministrul Mediului Costel Alexe, cel căruia i se cere demisia din cauza poluării Capitalei! Legătura acestuia cu terenurile de la Nana ale lui Traian Băsescu

Mai exact, oricine trece prin zona comunei Vidra, prin satul Sintești din județul Ilfov, poate observa cum, zi și noapte, ard deșeurile. ”Zona Sinteștiului este cunoscută pentru două lucruri: recuerarea de metal, pentru fier vechi, din cabluri, cauciucuri sau alte deșerui, și arderea gunoiului. Recuperarea metalului se face, evident, tot prin ardere. Deja sunt familii în zonîă care au furnale improvizate, poluează enorm și ard zi de zi. Nu sunt deranjați, niciodată, dar absolut niciodată, de Poliție, Garda de Mediu sau orice alt reprezentant al autorităților pentru că, se laudă chiar ei, lucrurile sunt ”rezolvate”.

Situația e dramatică deja, nu se mai opresc din a arde deșeurile nicio secundă, iar fumul poate fi văzut de la kilometri distanță”,
ne-a spus unul dintre locuitorii revoltați de ceea ce se petrece în zonă. De altfel, autoritățile se fac că nu observă filmările care circulă în mediul online, filmări care demonstrează fără putință de tăgadă că arderea deșeurilor se face non-stop, lucru care, cle puțin în ultima perioadă, provoacă depășiri constante ale indicilor de poluare din Capitală.

Indici de poluare
Indicii de poluare cu substante toxice sunt alarmanti

Din cauza poluării s-au ars și senzorii care monitorizează poluarea

Acum o lună unul dintre senzorii instalați în apropierea Sinteștiului s-a stricat, în ciuda faptului că este un s enzor care trebuie să măsoare cantitatea de particule PM 2,5 sau PM10, cele mai toxice particule emise în urma arderilor ilegale și cele responsabile cu poluarea excesivă a zonei de Sud a Bucureștiului și, implicit, cu scurtarea vieții tuturor oamenilor care locuiesc în zonă.

Particulele PM 2,5și PM 10 se pot infiltra în căile respiratorii și adânc în plămâni și să provoace probleme de sănătate. ”Efectele includ moartea prematură, agravarea bolilor cardiace și pulmonare.  Copiii sub 15 ani sunt în mod special vulnerabili. Poluarea cu pulberi înrăutăţeşte simptomele astmului, respectiv tuse, dureri în piept și dificultăți respiratorii”, după cum menționează siteul www.aerlive.ro.

Citeste si: Răspunsul Gabrielei Cristea pentru urmăritorii care îi spun că fetele ei nu sunt aranjate întotdeauna: „Eu vreau doar să cresc copii fericiți.”- kfetele.ro

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Imagini rare cu Mădălina Ghenea din adolescență. Dovada supremă că a fost de-o frumusețe răpitoare mereu- radioimpuls.ro

 

Banii din gunoi au îmbogățit mafia deșeurilor

În zona comunei Vidra, dar mai ales în Sintești, tone de gunoi nedeclarat, adunat de prin țară și chiar din străinătate, dispar ca ”prin minune”, arse de mafia poluării, fie că e vorba de firme care se ocupă cu incinerarea lor, fie că e vorba de unii oameni, deja specializați în domeniu, lucru care, evident, duce la îmbogățiurea celor responsabil cu poluarea excesivă din zona de sud a Bucureștiului.

”Bucureștiul, mai ales sudul, este poluat excesiv de traficanții din zonă. Fac trafic, la propriu, cu gunoi și ard orice, ard cauciuc, plastic, fac dispărute tone de deșeuri, prin ardere. Fumul ajunge la zeci de metri, e vizibil de la kilometri... Normal că nu e vreun incinerator, lumea dă vina pe cei de la groapa de gunoi, cei de acolo dau vina pe locuitorii din Sintești și tot nu se rezolvă nimic. Controale? Să fim serioși, dovezi sunt, dar autoritățile se fac că nu văd, nu văd cum arde, deși dacă ești atent se vede de la Piața Unirii.
Cei de acolo dau foc, cu acordul tacit al tuturor autorităților, ei fac bani, noi, cei din sud, facem cancer”
, susține unul dintre locuitorii din zonă.