Dezvăluirea halucinantă despre certificatele de deces COVID ale românilor. Mii de morți din cauza coronavirusului nu au fost raportați către populație

Peste 2.300 de români, morți din cauza coronavirusului, nu au fost comunicați către public!

Dezvăluirea halucinantă despre certificatele de deces COVID ale românilor
Dezvăluirea halucinantă despre certificatele de deces COVID ale românilor[Sursa foto: PixaBay]
Autor: Cristina Ionela

In articol:

Cel puțin 2.300 de români decedați până la data de 1 martie 2021 au fost descoperiți de jurnaliștii de la Libertatea, pe baza cifrelor oficiale ale Institutului Național de Statistică din codul de mortalitate COVID-19. Acești oameni figurează oficial drept morți COVID-19 în actele din spital, la familii, la Primării și în scriptele INS.

Totuși, acești oameni decedați nu au fost incluși în raportările făcute de Grupul de Comunicare Strategică către populație și nici în situațiile întocmite de România pentru instituțiile europene. Această diferența a fost creată în doar patru luni, din octombrie 2020 până în ianuarie 2021.

Citeste si: A învins virusul SARS-CoV-2 cu un plămân afectat aproape 100%! Povestea pacientei care a stat internată 2 luni pe secția de terapie intensivă: „Aveam halucinații”

Conform datele Institutului Național de Statistică în primele cinci luni de pandemie de coronavirus, autoritățile române au raportat cu 20% mai mulți morți COVID decât cei înscriși ca atare de către medici. Ulterior, au procedat invers. Potrivit informațiilor prezentate de sursa citată, în perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021 nu s-au raportat cel puțin 15% din decesele pe care spitalele le-au considerat drept COVID. Statul român ar fi schimbat la fiecare caz, cauza decesului, necomunicându-le către public.

Cel mai probabil, este vorba despre o sumă de erori umane”, a spus duminică, la Prima TV, Ioana Mihăilă, noul ministru al sănătății, referitor la „ eventualele diferențe de raportare ale deceselor COVID”.

Citeste si: Sfârşit dramatic pentru o adolescentă de 17 ani. Tânăra a fost ucisă de propriul tată, după ce l-a acuzat de abuz sexual – FOTO- bzi.ro

Cifrele de la Institutul Național de Statistică primite de Libertatea expun că:

  • Inițial, în lunile martie-iulie 2020, s-au raportat public mai mult cu 400 de morţi față de cele 2.000 de persoane care aveau COVID pe certificatele medicale constatatoare ale decesului. Abaterea cu plus pe 5 luni a fost de 20%.
  • Apoi, din august 2020 până în ianuarie 2021, exceptând luna septembrie, s-a procedat invers: nu s-au raportat cel puțin 2.300 de oameni, deși aceștia muriseră, conform medicilor, de COVID. Abaterea cu minus pe 4 luni a fost de 15%.

Dezvăluirea halucinantă despre certificatele de deces COVID ale românilor
Dezvăluirea halucinantă despre certificatele de deces COVID ale românilor[Sursa foto: PixaBay]

Mai puțini morți de COVID comunicați populației de către autorități

În actele care sunt eliberate de medici – certificatele medicale constatatoare ale decesului, în cele care ajung la cunoștința familiilor decedaților, în cele care sunt înregistrate în registrele de deces ale primăriilor, în scriptele oficiale definitive ale primăriilor ca acte definitorii ale acelor oameni, alături de certificatele de naștere sau de căsătorie, în cele care ajung în raportările statului român la Institutul Național de Statistică, singurele care sunt recunoscute și care vor fi utilizate pentru secole de acum înainte – în toate aceste locuri, coronavirusul apare drept cauză a morții pe 21.983 certificate constatatoare ale decesului până la 1 martie 2021.

Citeste si: Un apreciat expert infecționist din SUA a murit din cauza complicațiilor cauzate de virusul SARS-CoV-2, deși se vaccinase cu ambele doze de ser anti-COVID

Comitetul Național pentru Situații de Urgență și Grupul de Comunicare Strategică au raportat de la începutul pandemiei și până la 1 martie 2021 doar 20.403 decese COVID-19 în România. Conform analizei de pe luni: Cel puțin 2.300 de oameni morți de COVID nu au fost comunicați ca atare, adică aproximativ 1 din 9 (în perioada august 2020 – ianuarie 2021), scrie Libertatea.

sursa- Libertatea

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a spus cât de aproape e România de finalul pandemiei de coronavirus

Bilanț coronavirus, 9 mai. Au fost raportate 857 cazuri noi de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2. Scade numărul bolnavilor internați la ATI

Pericol de incendiu pe o secție în care erau tratați bolnavi diagnosticați cu COVID-19! „A fost semnalat miros de fum”

Horoscop Zilnic Marți 15 Iunie 2021: Berbecii trebuie să elimine anumite persoane din viața lor

Poți rămâne FĂRĂ BANII DE PE CARD! Băncile au anunțat ce este total obligatoriu să facem

BOMBĂ în SHOWBIZ! Cine este tatăl copilului Andreei Mantea? S-a aflat adevărul! Nu este Cristi Mitrea!

S-au aflat toate efectele Pfizer. Un expert rupe tăcerea. Toți cei care s-au vaccinat trebuie să știe

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies