Dezvăluirile cutremurătoare ale unei femei însărcinate din Suceava: „Ni s-a sugerat să naștem acasă”

O femeie însărcinată din Suceava este disperată din cauza pandemiei de coronavirus. Femeia nu mai găsește niciun spital deschis în apropierea casei sale.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.


In articol:

O femeie din Suceava însărcinată în 37 de săptămîni spune că din cauza pandemiei de coronavirus nu a mai fost la un control din data de 3 martie și chiar i s-a sugerat să nască acasă. În plus, gravida are un risc de naștere prematură și toate spitalele și clinicile din jur sunt închise.

Citeste si: Un bătrân de 72 de ani s-a spânzurat în arestul Poliţiei din Constanţa la scurt timp după ce a ajuns acolo

„Au fost denumite câteva spitale care pot să preia cazurile de urgenţă, dar acestea nu mai fac faţă, dar urgenţe însemnând doar atunci cânt ţi se declanşează naşterea. Nu suntem primite nicăieri în ţară deoarece provenim din judeţul Suceava, un judeţ cu cele mai multe cazuri de infestări de coronavirus, aşadar suntem priviţi ca şi cum am fi ciumaţii ţării, iar autorităţile nu au luat nicio măsură, ne-au sugerat să naştem acasă, să căutăm moaşe care să poată să ne ajute.”, a povestit Ioana, potrivit Mediafax.

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Apelul disperat al gravidelor din Suceava 

Gravida din Suceava imploră autoritățile să găsească o soluție pentru ca nașterea să se desfășoare în condiții normale. 

Citeste si: Mărturii cutremurătoare din spitalul din Suceava: „Are pneumonie, respiră foarte greu, este diabetic, nu vede. În 24 de ore nu l-a văzut niciun medic. Nu a fost testat”

„Rugăm autorităţile să ia o măsură, să redeschidă maternitatea, dacă acest lucru nu este posibil rugăm să denumească o altă maternitate care să preia toate cazurile gravidelor din Suceava”, a continuat tânăra.

Preşedintele Asociaţiei Mame pentru Mame, Ana Măița a venit cu o reacție în acest sens și spune că este alături de mamele care trec printr-o perioadă dificilă acum. Nașterea acasă este una periculoasă atât pentru făt cât și pentru mamă. 

Citeste si: Ministrul Sănătății, în vizită în Arad. „E o transmitere comunitară extinsă”

„Această decizie eu am luat-o destul de devreme, aveam toate controalele medicale la zi, analizele, ceea ce în această perioadă nu mai este posibil pentru multe gravide. Ce le-aş spune gravidelor de azi care se gândesc la naşterea acasă, le-aş spune că le înţeleg perfect, dar le-aş spune că nu este o decizie pe care să o ia în pripă, de frică, este o decizie de viaţă şi de moarte. Cea mai bună decizie este să meargă să nască la spital”,a declarat Ana Măița.

Urmatorul articol
Citește și:

Familia Regelui Cioabă, în doliu! Fratele lui Ioan Cioabă și soția lui au murit în aceeași zi, după ce ea a fost confirmată cu coronavirus

Bilanţul îmbolnăvirilor cu coronavirus a ajuns la 2.460 în România! 215 cazuri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore

Adelina Pestrițu a cerut ajutor fanilor ei: "Doar așa putem să ne salvăm unii pe alții"

Cât de periculos e virusul COVID 19. Graficul care explică totul despre Coronavirus

Incident neobișnuit la Craiova. Un bărbat a rămas fără buletin după ce a votat la alegerile locale

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies