
kanald.ro
Diverse
Cât de benefică este dieta cu fulgi de ovăz și cum se pot prepara aceste cereale?
Ovăzul este una dintre cele mai complete cereale, oferind o mulțime de nutrienți care stimulează activitatea metabolică, digestia și alte procese importante care pot influența greutatea corporală. Dieta cu fulgi de ovăz te ajută să slăbești și să reduci nivelul de colesterol din sânge. Această dietă poate fi ținută în special vara, pentru a combina fulgii de ovăz cu fructe și legume proaspete.
Dieta cu fulgi de ovăz este cuprinsă doar de mese ce conțin acest aliment.
Citeste si: Chiftele din cartofi. Rețete de post, dietetice, ușor de preparat
Se consumă doar apă plată sau ceai verde, de preferință cu 30 de minute înainte sau 1,5 ore după fulgi de ovăz. La această dietă este interzis să se consume sare, zahăr, ulei, fructe și legume cu un indice ridicat de glucide și glicemice, cum ar fi cartofi, banane și struguri.
Fulgii de ovăz oferă organismului o sursă de fibre dietetice și este un bun adsorbant.
Curăță corpul de toxine dăunătoare, scade colesterolul și luptă împotriva bolilor sistemului cardiovascular. Dieta are un efect benefic și asupra sistemului digestiv, fiind recomandat pacienților cu boli de stomac și intestinale.Fulgii de ovărz aduc organismului foarte multe beneficii, precum energie, o doză zilnică de fibre și reglarea sistemului nervos. Mai jos vă prezentăm trei rețete cu fulgi de ovăz pentru cele trei mese importante ale zilei.
Ingrediente terci de fulgi de ovăz cu miere
Se amestecă toate ingredientele într-un vas și se poate decora cu puțină pudră de cacao.
Ingrediente terci de ovăz cu semințe de chia
Se amestecă toate ingredientele într-un recipient cu capac, pe care îl lăsăm peste noapte la frigider, iar dacă timpul nu vă permite, puteți să-l lăsați și 2-3 ore.
Semințele de chia va oferi terciului un aspect de budincă fină. Poftă bună!Ingrediente ovăz cu spanac și conopidă
Se pune pe foc mediu o cratiță, în care se toarnă apă și floretele de conopidă, pe care le lăsăm la fiert. În momentul în care dă în clocot se pun fulgii de ovăz și mai lăsăm la fiert timp de 5 minute. Când timpul s-a scurs, se adaugă spanacul, iar după 30-60 de minute, cratița se ia de pe foc și se împarte în două porții.
În fiecare porție se pun câte o linguriță de ulei de măsline, o lingură de lapte, ½ lingură de pătrunjel și ½ lingură de cimbru. Poftă bună!