Directorul medical al Spitalului Judeţean Suceava, acuzat de contaminarea în masă a cadrelor medicale, revine la conducere după ce s-a vindecat de infecțtia cu coronavirus

Directorul medical al Spitalului Judeţean Suceava, Mircea Macovei, ar urma să revină la serviciu, joi, după ce s-a vindecat de infecţia cu coronavirus. Secretarul de stat Ionel Oprea spune că, în condiţiile în care el nu a fost înlocuit sau suspendat din funcţie, trebuie reîncadrat, menţionând şi posibilitatea ca noul contract pe care Macovei trebuie să îl semneze să nu fie avizat sau ca acesta să demisioneze.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

Directorul medical al Spitalului Judeţean Suceava, acuzat de contaminarea în masă a cadrelor medicale, revine la conducere după ce s-a vindecat de infecțtia cu coronavirus

Directorul medical al Spitalului de Urgenţă "Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, Mircea Macovei, ar urma să revină la serviciu joi, după ce s-a vindecat de COVID-19, potrivit Monitorul de Suceava. Managerul interimar al spitalului, col. dr. Daniel Derioiu, a declarat că doctorului Macovei i se termină joi concediul medical, "are teste negative şi este apt de muncă”.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Ionel Oprea a spus, miercuri seară, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, că din punct de vedere legal trebuie luat în considerare faptul că doctorul Macovei a ocupat postul în baza unui concurs, iar absenţa a fost datorată bolii.

"În mod normal, neproducându-se nicio altă decizie legală, administrativă de înlocuire a dânsului sau de suspendare din funcţie, suntem obligaţi să-l reîncadrăm (...) În plus, există o cercetare, am înţeles, penală, care este în curs, nu putem noi idn punct de vedere administrativ să facem o cercetre suplimentare pentru că este cea penală în curs, care este in rem, nu a stabilit lucrurile pe care le susţin unii şi alţii, deci trebuie să lăsăm justiţia să-şi facă treaba", a afirmat el.

Citeste si: Ludovic Orban, de Ziua Forţelor Terestre: „Transmit aprecierile şi mulţumirile mele militarilor pentru misiunile onorate de fiecare dată cu succes”

Citeste si: Papa Francisc a donat cinci ventilatoare pentru bolnavii de Covid-19, trataţi în Spitalul Judeţean Suceava

Oprea a spus că Macovei va trebui să semneze un nou contract cu managerul interimar, contract care va fi supus aprobării Consiliului de Administraţie şi deci poate fi sau nu avizat.

El a menţionat că Macovei poate "să demonstreze că nu este omul rău care a părut", dar şi că acesta are posibilitatea de a demisiona.

Directorul medical Mircea Macovei a fost acuzat că a chemat la spital toţi angajaţii, pentru o şedinţă, indiferent dacă erau suspecţi sau confirmaţi cu coronavirus.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate