Stiri

Doliu in lumea cinematografiei! S-a stins din viata un mare actor

Actorul franco-egiptean Gamil Rateb, care a jucat in numeroase filme si piese de teatru, a incetat din viata la varsta de 92 de ani.

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Autor: A. I.


Doliu in lumea cinematografiei! S-a stins din viata un mare actoricon photo

Actorul a murit in casa lui, el dandu-si ultima suflare in patul sau, a anuntat actorul Sameh el-Seriti, membru al  Sindicatului actorilor egipteni, potrivit AFP.

"Funeraliile religioase vor avea loc la moscheea Al-Azhar miercuri dupa-amiaza", a declarat Sameh el-Seriti, fara sa precizeze cauza mortii celebrului actor franco-egiptean.

Nascut in 1926 intr-o familie instarita din Cairo, Gamil Rateb a avut prima aparitie intr-un film la varsta de 20 de ani, atunci cand a jucat in pelicula "Ana el-Sharq", alaturi de actrita franceza Claude Godard. Dupa ce a realizat acest film s-a deplasat in Franta, acolo unde si-a continuat studiile de drept, el alaturandu-se totodata Comediei franceze.

In 1962 Gamil Rateb aparea in cel mai celebru film in care a jucat vreodata, "Lawrence al Arabiei", pelicula din distributia careia au facut parte monstri sacri ai cinematografiei, precum Peter O'Toole, Anthony Quinn si Omar Sharif. Dupa acest succes, a mai jucat in numeroase piese de teatru, productii TV, filme egiptene si internationale. In 2006 a fost facut Cavaler al Legiunii de onoare in Franta. 
Am găsit-o pe soacra Elenei Udrea! Mama lui Adrian Alexandrov este stabilită în Italia! Femeia îşi umple timpul croşetând pulovere pentru familie, în timp ce fiul ei se ocupă de bebeluşă în Costa Rica FOTO icon photo

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Ce salariu oferă Cătălin Cazacu celor care vor să lucreze la firma sa de pază: “Căutăm coleg, agent de vânzări cu experienţă”icon photo

Vedete

Ce salariu oferă Cătălin Cazacu celor care vor să lucreze la firma sa de pază: “Căutăm coleg, agent de vânzări cu experienţă”

S-a aflat se salariu oferă Cătălin Cazacu pentru cei care sunt interesaţi să se angajeze la firma sa de pază.

Titlu secțiune