Doliu în lumea muzicii! Un mare artist a murit, după o lungă suferință

Un mare artist a murit, la numai 71 de ani. Vestea a fost confirmată de către apropiații acestuia.

Distribuie pe:

Autor: M.V.

fara descriere


In articol:

Doliu uriaș în lumea muzicii. Un cunoscut artist a murit la vârsta de 71 de ani, după o perioadă lungă pe care a petrecut-o în spital.

Roky Erickson, unul dintre pionierii rockului psihedelic și solist vocal al trupei 13th Floor Elevators, a murit vineri, în Austin, la vârsta de 71 de ani, din cauze necunoscute, potrivit site-ului nme.com.

Decesul a fost confirmat de fratele său Mikel producătorului Bill Bentley, care a lucrat cu artistul la albumul tribut din 1990 "Where the Pyramid Meets the Eye".

„Roky a trăit în atât de multe lumi, încât nu puteai ţine pasul cu el", a declarat Bentley pentru Variety. „A trăit mult şi nu mereu pe această planetă".

Citeste si: Un cunoscut prezentator TV divorțează! Soția îl acuză de agresiune

Citeste si: Papa în România 2019. Cine este singura femeie pe care Papa Francisc a iubit-o

Citeste si: Jador de la „Puterea dragostei”, COMPLET dezbrăcat! Imaginea a scăpat pe net

O parte dintre colegii de breaslă a muzicianului şi-au exprimat regeretul prin intermediul mesajelor pe care le-au scris pe paginile reţelelor de socializare.

Printre cei care au fost profund afectaţi de trecerea în nefiinţă a lui Roky s-a numărat şi Billy F. Gibbons, de la ZZ Top.

„Roky a însemnat multe lucruri pentru numeroşii săi admiratori şi ne-a lăsat moştenire stilul său remarcabil şi talentul său poetic şi artistic extraordinar. Lumea muzicii rock, aşa cum o cunoaştem acum, este aproape de neconceput fără Roky Erickson", au fost cuvintele acestuia.

Artistul s-a confruntat cu probleme psihice

În ultimii ani, cariera lui Roky Erickson a luat-o în jos din cauza unei boli psihice grave, care a condus la internarea sa într-un spital psihiatric din Texas, potrivit știrilekanald.ro. De asemenea, acesta a fost dependent de substanțe interzise.

Cel mai cunoscut single al lui Roky Erickson este „You’re Gonna Miss Me", cu care a devenit o emblemă a mişcării grange-rock din anii 1960.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate