Doliu în România! Un celebru jurnalist s-a sinucis!

Cunoscutul ziarist braşovean Eduard Huidan s-a sinucis duminică, alegând această soluţie în faţa unei boli nemiloase.

Distribuie pe:

Autor: A.I.

fara descriere

El s-a aruncat duminică de la etajul locuinței din centrul oraşului. Peste câteva săptămâni ar fi împlinit 70 de ani, informează dcnews.ro.

A fost membru al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Brașov, din 1987 și membru în Uniunea Ziariştilor Profesionişti (1991 – vicepreşedinte), iar din 1996 a făcut parte din Consiliul de Administrație al World Association of Newspapers (Asociația Mondială a Ziarelor), ales la Congresul care a avut loc în acel an la Washington. A fost membru în Comitetul Director al Uniunii Scriitorilor din România în intervalul 1992-2004.

A fost director și redactor-șef al Gazetei de Transilvania, din 1990 până în 2009, unde a susținut, printre altele, editorialul cotidian "Chestiunea Zilei" și a editat Foaia pentru Minte Inimă și Literatură. Colaborări la publicațiile România liberă, Luceafărul, SLAST, Astra, Braşovul literar şi artistic, Foaie pentru minte, inimă şi literatură, Vatra, Convorbiri literare şi la volumele colective Proză satirică româna contemporană, Editura Astra, Braşov, 1982, Perpetuum comic, Editura Urzica, 1985-1990 ş.a.

fara descriere

A debutat editorial în anul 1983, cu volumul de schiţe şi povestiri "Trandafirul de plastic"

Premii literare: Premiul USR, filiala la Braşov, în 1991 şi 1996, pentru Fotografii mişcate şi Eroul nostru; Premiul I la Bienala naţională a umorului, 1987. Medalia de aur a Academiei Braziliei pentru literatură, Medalia „Newseum" pentru libertatea de exprimare, decorat cu "Meritul Cultural", în Grad de Cavaler, premii media pentru întreaga activitate publicistică, pentru editorial şi talk-show, Ordinul Ziariştilor clasa I.

A participat la reuniuni internaționale, monitorizări, activități legate de libertatea de exprimare, în calitate de membru și raportor al World Association of Newspapers, la călătorii de studii și documentare, în SUA, Germania, Marea Britanie, Franța, Federația Rusă, Italia, Spania, Brazilia, Japonia, Africa de Sud, Liban, Siria, Turcia, China, Maroc ș.a, informează Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate