Doliu în sportul românesc! Fostul mare baschetbalist al Universităţii Cluj, s-a stins din viață la 83 de ani

Lumea sportului este mai săracă de ieri. Marți, 2 iunie, Vizi Imre s-a stins din viață la vârsta de 85 de ani.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.

 Doliu în sportul românesc! Vizi Imre a murit la vârsta de 83 de ani


In articol:

Baschetul românesc este în doliu! Fostul mare jucător al Universităţii Cluj-Napoca, Vizi Imre, a murit, marţi seară, la vârsta de 83 de ani. Vestea tragică a fost dată de site-ul clubului din Ardeal.

Citeste si: Margherita de la Clejani, cel mai ciudat interviu. “Margherita cea veche nu mai există”. Cum a putut să se îmbrace fata Clejanilor

„Clubul nostru este alături de familia Vizi, în aceste momente dificile, pricinuite de trecerea în neființă a fostului mare jucător al Clujului, Vizi Imre. Acesta ne-a părăsit marți seara, la vârsta de 83 de ani.”, se arată în mesajul de condoleanțe postat de F.C. Universitatea Cluj. 

Doliu în sportul românesc! Fostul mare baschetbalist al Universităţii Cluj, s-a stins din viață la 85 de ani

Vizi Imre a fost component al Universității Cluj-Napoca în perioada 1957-1974 și a bifat aproape 200 de selecții la echipele naționale ale României. Alături de reprezentativa tricoloră a participat la Campionatul European din 1959, desfășurat la Istanbul.

Citeste si: Unde calatorim: 20 de locuri sigure pentru turisti. Destinatiile din Europa cel mai putin afectate de coronavirus

Citeste si: Cătălin Moroșanu a aruncat bomba! Va fi din nou tată? „Nu are importanță ce e, doar să fie sănătos”

Unul dintre momentele de referinţă din cariera lui Vizi Imre s-a petrecut în anul 1964 atunci când s-a evidențiat în meciul celebru pe care baschetbaliștii români l-au disputat împotriva unei selecționate a starurilor din NBA. Vizi Imre a fost cel mai bun marcator al României cu 24 de puncte.

După retragerea din activitatea sportivă, Vizi Imre a intrat în învățământ și a condus Liceul Apáczai Csere János. De asemenea, a predat și la Liceul Báthory István și s-a ocupat de fundații menite să sprijine educația, respectiv tinerii.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate