Doliu în sportul românesc! S-a stins din viață un mare antrenor

E din nou doliu în sportul românesc, după ce marele antrenor de atletism Constantin Dumitrescu a încetat din viață.

Distribuie pe:

Autor: A.I.

fara descriere

Federația Română de Atletism anunță cu durere trecerea în neființă a lui Constantin Dumitrescu. Constantin Dumitrescu a murit la vârsta de la vârsta de 86 de ani. anunțul trist a fost făcut de Monica Iagăr.

Născut în 1933, în comuna Serdanu (jud. Dâmboviţa), licenţiat al Institutului de Cultură Fizică din Bucureşti (1959), a practicat atletismul de performanţă fiind legitimat la Progresul (1954 - 1955), Ştiinţa Bucureşti (1956 - 1957), C.S.U Bucureşti (1958), Ştiinţa Bucureşti (1959 - 1961). Proba sa de bază a fost săritura în înălţime, unde a avut un record personal de 2,04 m (1961), devenind „Maestru al sportului" în 1957.

fara descriere

A activat ca antrenor începând cu anul 1961, la Rapid Bucureşti, Olimpia Bucureşti, C.S.Ş 3 „Steaua” Bucureşti şi la loturile naţionale (1968 - 1992).

”Domnul Dumitrescu a fost foarte iubit si respectat de către atleții dânsului, un om cu foarte multe cunoștințe și un autodidact, dedicat cu toată ființa sportului. În permanență a încercat să găsească căi inovative de îmbunătățire a tehnicii de lucru în sport, folosind principiile biomecanicii și fizicii, încercând să pătrundă în partea nevazută a proceselor care au loc în timpul mișcării. De asemenea, a avut un mare talent de a pregăti sportivii pe plan mental pentru obiectivele importante și de a comunica de la distanță cu sportivul prin intermediul limbajului non-verbal, al trupului”, a declarat fosta atletă Alina Astafei.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate