Doliu uriaș în lumea politică! Fostul guvernator al statului Louisiana a murit din pricina unui cancer

Fostul guvernator al statului Louisiana, Kathleen Babineaux Blanco, a murit în vârstă de 76 de ani din cauza complicațiilor provocate de cancer, informează BBC.

Distribuie pe:

Autor: A.I.

fara descriere

Kathleen Blanco, ce a fost aleasă în 2004 guvernator în Louisiana, a fost prima femeie care a condus acest stat american.

În timpul mandatului ei, Louisiana a fost lovită de devastatorul uragan Katrina, care a produs mai mult de 1.800 de decese în regiune.

Sute de mii de oameni au fost strămutați și cea mai mare parte din New Orleans a fost lăsată sub apă. Politicienii, inclusiv guvernatorul Kathleen Blanco, au fost criticați pentru răspunsul lor lent la criza uriașă care a lăsat numeroase locuințe inundate.

Kathleen Blanco, reprezentantă a Partidului Democrat, a fost aleasă pentru prima dată într-o funcție publică în anul 1984. Ea nu a solicitat realegerea atunci când și-a încheiat mandatul de guvernator în Louisiana, în anul 2008.

fara descriere

Mesajul actualului guvernator din Louisiana

Moartea lui Kathleen Blanco a fost confirmată duminică de actualul guvernator al statului, John Bel Edwards.

"Kathleen a iubit acest stat și oamenii noștri și a fost un exemplu strălucitor a ceea ce poate fi realizat prin muncă asiduă și determinare", a postat el.

"Sper ca istoria să-și amintească de guvernatorul Blanco, un avocat neobosit pentru Louisiana, care a luptat cu înverșunare pentru ca statul nostru să se reconstruiască în urma uraganelor Katrina și Rita", a mai precizat acesta.

Kathleen Blanco avea o familie numeroasă, ea lăsând în urma decesului ei pe soțul său, cinci copii și 13 nepoți, potrivit presei americane.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate