Două cutremure în România, în mai puțin de o oră! În ce orașe s-au simțit

Cutremur de ultimă oră, în Vrancea! Iată ce magnitudine a avut.

cutremur
Cutremur în România, în urmă cu puțin timp [Sursa foto: Shutterstock]
Autor: Clara Ionescu

In articol:

UPDATE:  Un nou cutremur a avut loc în urmă cu puțin timp, la mai puțin de o oră după un alt seism. A avut loc luni, la prânz, în judeţul Vrancea. Cutemurul a avut magnitudinea de 3,3 şi s-a produs la adâncimea de 5 kilometri,  potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. 

ȘTIREA INIȚIALĂ: România a fost lovită de un nou cutremur, luni dimineața, 14 iunie. Seismul a avut magnitudine de 3,1 și s-a produs în județul Vrancea.

În ziua de 14 Iunie 2021 la ora 12:53:54 (ora locală a României) s-a produs în zona seismică Vrancea, Vrancea, un cutremur slab cu magnitudinea M (EWS) 3.1, la adâncimea de 167km, a transmis Institutul Național de Cercetare. 

Citeste si: Carmen Harra, noi previziuni sumbre pentru anul 2021: ”Va fi dificil, cu multe schimbări economice, dramatic”

Citeste si: Luiza Melencu, găsită moartă- bzi.ro

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 80km E de Brasov, 94km S de Bacau, 100km NE de Ploiesti, 115km V de Galati, 118km NV de Braila, 151km N de Bucuresti, 170km NE de Pitesti, 175km SV de Iasi, 193km E de Sibiu, 215km N de Ruse.

cutremur
Fotografie folosită cu scop ilustrativ[Sursa foto: Shutterstock]

Când va avea loc următorul cutremur major în România? 

Reprezentanții de la Seismic Center, ajunși cunoscuți după ce ar fi prezis seismul din dimineața zilei de 28 octombrie 2018, au făcut un nou anunț îngrijorător. Ei susșin că România ar putea fi lovită de un cutremur puternic în acest an, mai exact, pe 23 noiembrie 2021. 

„Legislația din Romania nu permite publicarea de conținut ce poate genera panică și, din păcate, sunt persoane care se panichează când aud și de un cutremur de 5,6 grade care reprezintă activitate normală și nu reprezintă

pericol major, nefiind informați corespunzător, dar să afirmam că urmează un cutremur de 6,5 – 7 grade in Romania ar genera panică pentru unii și am încalca legea, deoarece așa se aplică legea.

Ce vă putem comunica este doar faptul că 23 noiembrie 2021 poate fi o zi nefastă pentru toți. Unii specialiști oficiali afirma totuși că un  cutremur  major se poate produce în orice moment, așa că pregătiți-vă, fiți pregătiți, deoarece sunteți pe cont propriu.

Următorul cutremur major din Romania, din păcate, va surprinde populația total nepregătită și neinformată despre aceste fenomene naturale denumite cutremure, ca să nu mai vorbim de lucrări la locuințe și infrastructură.

Probabil tot noi vom suporta costurile, iar lumea va fi și mai suparată și mai nervoasă”,  se arată în mesajul scris de reprezentanții de la Seismic Center pe pagina lor de  Facebook.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Tragedie în Germania! O româncă de 25 de ani, găsită moartă, cu capul în containerul de haine uzate

O mamă din Gorj și-a abandonat propria fiică la o vecină și a fugit de acasă cu un bărbat: „Nu dorește să revină la domiciliu”

”Variola maimuței”, o boală extrem infecțioasă a creat panică pe glob! Vezi care sunt simptomele acestei boli

Horoscop Zilnic Luni 26 Iulie 2021: Taurii reuşesc să termine un proiect foarte important, Peştii sunt foarte activi şi reuşesc să se ocupe de foarte multe lucruri

Umilinţă totală pentru Simona Gherghe! Nu a avut nicio şansă. O scot de pe post

Momente de teroare pentru Gina Pistol. O femeie s-a prezentat în fața porții ei: „Să aveți parte de ce mi-a făcut mie Smiley…”

Gata! A început noua eră. Certificatul de vaccinare îți dă prioritate în magazine și la alți furnizori

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies