Doza booster poate deveni necesară în fiecare iarnă?! Ce spune medicul Adrian Marinescu: „Ar putea fi o variantă”

Vaccinul anti-COVID ar putea ajunge să fie administrat precum vaccinul antigripal?! Ce spune unul dintre cei mai cunoscuți medici.

Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Adrian Marinescu, director medical Institutul „Matei Balş”, vorbește despre importanța dozei booster. Specialistul spune că există posibilitatea ca oamenii să fie nevoiți să facă o doză de vaccin anti-COVID în fiecare iarnă, așa cum se întâmplă în cazul serului antigripal. 

De asemenea, medicul vorbește despre valul cinci al coronavirusului, despre care autoritățile cred că va lovi România în primele luni ale anului care vine.

Adrian Marinescu spune că dacă rata de vaccinare din țara noastră va crește, coronavirusul nu ar mai avea un efect major, așa cu s-a întâmplat recent, în valul patru al pandemiei de coronavirus. 

„Ar putea fi o variantă cel puţin pentru următoarea perioadă. Oricum, trebuie să aducem aminte că familia de coronavirus este mare şi dintotdeauna conviețuiește cu noi. SARS-CoV-2 este doar un membru din această familie. Până la urmă, dacă reușim să fim în acel punct de conviețuire cu virusul şi viaţa noastră să se desfășoare normal şi pentru acest lucru ne trebuie un vaccin ca să ne asigure protecţia este ceva ce noi toţi ne-am dori.

Dozele booster se folosesc şi în momentul de faţă. În momentul în care vorbim de un virus SARS-CoV-2 care este lângă noi, de doi ani.

Este clar că deja suntem în momentul în care facem booster. Faptul că acesta se va face în fiecare iarnă sau mai devreme, rămâne de văzut. Să sperăm că valul 5 va însemna un număr de infecții, în mare parte, uşoare pentru că până în februarie avem timp să ne creștem protecţia prin vaccinare”,  a explicat medicul Adrian Marinescu la un post de televiziune. 

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

COVID-19

COVID-19

[Sursa foto: PixaBay]

Bilanț coronavirus, 20 noiembrie 2021

Până astăzi, 20 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.760.765 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 10.019 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.632.145 de pacienți au fost declarați vindecați.

Citeste si: Încă o țară din Europa aplică restricții pentru nevaccinați. Grecia introduce, de luni primele restricții pentru persoanele nevaccinate

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.697 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 45 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până astăzi, 54.838 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 19.11.2021 (10:00) – 20.11.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 214 decese (105 bărbați și 109 femei), din care 43 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din țară. 

Citeste si: Octavian Jurma, anunț îngrijorător: "Riscul cel mai mare este să apară o nouă variantă care să fie mai infecțioasă decât Delta și care să producă un val 5"

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.123. Dintre acestea, 1.591 sunt internate la ATI. Dintre cei 1.591 de pacienți internați la ATI, 148 au certificat care atestă vaccinarea. Din totalul pacienților internați, 157 sunt minori, 141 fiind internați în secții și 16 la ATI.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies