Sorin Cîmpeanu, o nouă decizie în ceea ce privește învățământul în format fizic! "În localitățile în care rata de infectare este sub trei la mie este permisă prezența fizică"

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că va permite învățământul în format fizic, în localitățiile în care rata de infectare este mai mică de 3 la mie, indiferent de procentul persoanelor vaccinate din instituția de învățământ, conform unei conferințe de presă.

Sorin Cîmpeanu, o nouă decizie în ceea ce privește învățământul în format fizic!

Sorin Cîmpeanu

[Sursa foto: WowBiz.ro]
Autor: Georgiana Maria Anghel

In articol:

Sorin Cîmpeanu, a declart în cadrul unei conferințe de presă, că în momentul de față se pregătște de o hotărâre CNSU, ce vizează permiterea elevilor să se reîntoarcă în instituțiile de învățământ. 

Sorin Cîmpeanu, o nouă decizie în ceea ce privește învățământul în format fizic!

Sorin Cîmpeanu

[Sursa foto: WowBiz.ro]

Ministrul Educației, o nouă decizie pentru elevi

Această decizie va fi de comun acord cu Ministerul Educației și Ministerul Sănătății, care vor permite prezența în școli, a elevilor, doar în cazul în care vor fi respectate cerințele impuse. 

Astfel, în localitățiile în care rata de infectare va fi sub 3 la mie, instituțiile de învățământ vor putea să opteze pentru susținerea orelor, în format fizic, fără să se țină cont de rata de vaccinare a personalului. 

Citeste si: Când vor ajunge testele de salivă în școli. Au fost din nou amânate. Anunțul făcut de Ministrul Educației

„Este în curs de pregatire o hotarare CNSU prin care Ministerul Educației si Ministerul Sănătăţii sunt abilitate pentru modificarea ordinului comun, în sensul în care este permisă prezenta fizică în școli si gradiniţe în localitațile în care rata de infectare este sub trei la mie este permisă prezenta fizică fară a depinde de rata de vaccinare a personalului din învatamant.

Apreciez evolutia importanța a ratei de vaccinare în randul personalului de învățământ", a declarat Sorin Cîmpeanu.

Care este procentul vaccinării, în rândul elevilor?

Sorin Cîmpeanu a mai declarat că peste 400.000 de elevi s-au imunizat împotriva virusului SARS-CoV-2. De asemenea, Ministrul Educației a mai menționat că vor exista o serie de prevederi, în ceea ce privește modalitatea de testării elevilor. 

Citeste si: A MURIT! Mulţi nici nu ştiau că este bolnavă... E doliu în muzica populară românească!- bzi.ro

Elevii vor fi testați săptămânal, acasă sau în cadrul insituției de învățământ, din care fac parte, cu acordul părinților, pe baza unui formular emis de Ministerul Sănătății.

În cazul în care, un elev este depistat pozitiv, în urma unui test de salivă, va face și un test PCR, iar dacă este negativ va putea continua orele, cu prezență fizică.

De asemenea, dacă testul PCR va fi pozitiv, va rămâne acasă pentru 14 zile. 

Fiecărui elev i-se vor dispune câte două teste săptămânal, iar acestea vor fi disponibile în școli, începând cu săptămâna viitoare.  Sorin Cîmpeanu îndeamnă consilierii medicali să asigure un instrucatj minim, cu privirie la importanța testării.

"Avem 407.000 de elevi vaccinati(...) Avem o serie de prevederi care vor completa ordinul comun. Completarile vizează modalitatea de testare. Dacă testul de salivă este pozitiv și se face test PCR și este negativ, elevul va aduce testul negativ și poate continua.(...) Dacă este pozitiv, rămâne la domiciliu 14 zile(...) La decizia scolii testele vor putea fi administrate acasă, de către părinți, sau în școală. Acolo unde există dorința la școală este nevoie și de acordul părinților, formularul va fi elaborat de Ministerul Sănătății(...) Testarea nu este obligatorie, dar îmi place să cred că testarea pe bază de salivă este o modalitate prin care putem contribui la siguranța în școli. Nemafiind obligatoriu de făcut de către cadrele didactice, probabil va exista o repoziționare (a sindicatelor – n.r.)(...) Nu văd de ce un părinte nu ar vrea să își testeze copilul(....) Pentru acele școli care vor decide că au disponibilitate la testare, fac apel la voluntariat la cei din mediul universitar medical pentru efectuarea unui instructaj minim”, a mai declarat Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. 

Sindicaliștii, amențării cu privire la testarea elevilor în școli

Sindicaliștii au anunțat, în cadrul unei conferințe de presă,  dacă executivul nu va modifica instrucțiunile privind testarea în școli, aceștia vor picheta sediile Guvernului României și prefecturilor. 

De asemenea, sindicaliștii au mai declarat că nu sunt de acord cu testarea elevilor în școli, ci consideră că cel mai adecvat este să fie realizată, de către părinți. 

Citeste si: Când se întorc elevii la școală, după vacanța de iarnă. Structura semestrului doi

„În situația în care, până vineri 19.11.2021, Guvernul României nu va interveni pentru modificarea Instrucțiunii privind procedura de lucru privind realizarea testării cu teste rapide antigen din salivă, pentru diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2 a elevilor în unitățile de învățământ, astfel încât testarea elevilor să nu se realizeze de către salariații unităților de învățământ ci, cu prioritate de către părinți/reprezentanții legali ai acestora, luni, 22 noiembrie 2021, începând cu orele 13.00, membrii noștri de sindicat vor picheta sediile prefecturilor județene și al Ministerului Sănătății/ Guvernului României (...) În plus, în condițiile în care nu se renunță la această decizie, colegii vor aplica ad litteram – pas cu pas – Instrucțiunea, ceea ce înseamnă că procesul de predare-învățare-evaluare va fi afectat grav din cauza acestei testări”, anunţă sindicaliştii, potrivit unui comunicat de presă.

 

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Bianca și Cristian Comănici, bucătari pentru o zi. Vezi ce provocare au avut de dus la bun sfârșit cei doi, într-un nou episod al emisiunii "Nu te supăra, frate!"

Mellina, prima defilare, primele impresii! Cum a fost primita noua concurenta de la “Bravo, ai stil! Celebrities”

Benone Sinulescu se pregătea să filmeze pentru ediția de Revelion. Dan Negru: "M-a trădat pentru prima oară"

2022 va fi un an plin de SUCCES pentru tine!

Calendar Ortodox luni, 6 decembrie! Ce este interzis să faci de Sfântul Nicolae. Rugăciunea care se spune astăzi

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Cum arată femeia care a consumat doar fructe timp de 30 de ani: „Copiii mei nu au fost interesați niciodată de dulciuri” FOTO

Mister elucidat! Anamaria Prodan a aflat cine ”a scăpat” pozele cu ea dezbrăcată: ”Va plăti. În timp foarte, foarte scurt”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies