DSP a cerut ”numărul eventualelor decese” înregistrate la clinica unde s-a tratat Petrică Mîțu Stoian! Cum au răspuns reprezentanții unității medicale?

Clinica la care Petrică Mîțu Stoian a urmat un tratament la camera hiperbară continuă să fie în atenția DSP Caraș Severin, chiar și după ce instituția a aplicat unității o amendă de 80.000 de lei.

Autor: Radu Constantin

In articol:

Direcția de Sănătate Publică Caraș Severin continuă seria controalelor la clinica Nera, cea la care Petrică Mîțu Stoian a urmat un tratament la camera hiperbară. Intituția a cerut clinicii o statistică a numărului de pacienți care au beneficiat de acest tip de procedeu.

De asemenea, DSP a cerut numărul pacienților tratați la nivelul cabinetelor de medicină internă și recuperare medicală precum și pe cel al pacienților care au beneficiat de recoltare de probe medicale de laborator. Nu în ultimul rând DSP a cerut ”numărul eventualelor decese care s-au înregistrat la clinică”.

Conducerea clinicii Nera a ales să răspundă în mod public solicitărilor venite din partea DSP Caraș Severin, printr-o postare în care răspunde tuturor întrebărilor venite din partea Direcției de Sănătate Publică.

579 de pacienți tratați la camera hiperbară, doar doi au reclamat barotraume

”În total, în cadrul Clinicii Nera în anul 2021 au fost evaluați 579 de pacienți (nu toți au primit acordul medicului pentru a urma terapia cu oxigen hiperbar), din care 342 de pacienți cu probleme post-Covid. Dintre aceștia, cca 20 de pacienți au fost transferați de la diverse spitale (direct de la ATI) către noi.

Restul de 237 de pacienți au fost tratați pentru afecțiuni ca: necroză de cap femural, osteomielite, leziuni post-radioterapie, recuperare oncologică și altele. Starea de sănătate a tuturor acestor pacienți s-a ameliorat în urma tratamentului hiperbar și a terapiilor de recuperare medicală.

Citeste si: Niculina Stoican, mesaj emoționant după ce și-a pierdut bunul prieten, pe Mîțu Stoian: ”Viața merge mai departe”

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Așadar, medicina hiperbară de la Clinica Nera a salvat vieți în România. De altfel, atât în țară cât și în străinătate, centrele de sănătate prin medicină hiperbară au salvat numeroase vieți, fapt care ar putea fi în interesul presei și al opiniei publice din România”, se arată într-un comunicat emis de clinica Nera.

Citeste si: Mărturii din camera hiperbară! Interpreta Mirela Petrean, după 10 zile la clinica unde s-a tratat Mîțu Stoian! ”Acolo se intra pe semnătură! Unii nu suportau presiunea și acuzau dureri în ureche!” Interviu EXCLUSIV

”La Clinica Nera au fost realizate circa 4500 de sesiuni de terapie hiperbară pentru pacienți şi au avut loc doar 2 barotraume (din care o barotraumă a fost a medicului cu competență hiperbară). În cadrul secției de recuperare medicală au mai fost consultați 69 de pacienți şi realizate 170 de proceduri. La Clinica Nera nu a murit niciun pacient”, mai explică șefii clinicii la care s-a tratat Petrică Mîțu Stoian.

DSP a dat deja amenzi de 80.000 de lei la clinica Nera

Reprezentanții unității medicale susțin că terapia hiperbară este una lipsită de riscuri (probabilitatea apariției unor barotraume este de 0,02%) și că aeasta nu este sub nici o formă cauzatoare de deces.

Clinica Nera

Clinica Nera s-a deschis în urmă cu un an

DSP Caraș Severin a efectuat un prim control la clinica Nera la începutul acestei luni, la câteva zile după moartea interpretului Petrică Mîțu Stoian. Instituția a dat amenzi în valoare de 80.000 de lei pentru o serie de nereguli pe care le-ar fi găsit aici. Clinica a contestat amenda în instanță.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies