Durata carantinei se schimbă în România! Anunțul făcut de Alexandru Rafila

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că va fi redusă durata carantinei și a izolării, de la 14 zile la 10. Noua măsură a fost preluată de majoritatea țărilor din Uniunea Europeană.

Autor: Georgiana Maria Anghel

In articol:

Alexandru Rafila a anunțat, miercuri, care este noua măsură emisă în conformitate cu situația epidemiologică din țara noastră. 

Ministrul Sănătății a mărturisit că se va schimba termenul stabilit pentru izolare și carantină.

Noua decizie va reduce perioada carantinării de 10 zile, în loc de 14. 

Alexandru Rafila: "Va fi și în România, la fel cum este în marea majoritate a țărilor din Uniunea Europeană"

Anunțul a fost făcut de Ministru Sănătății, Alexandru Rafila, iar acesta consideră că și România trebuie să adopte această măsură, deoarece majoritatea țărilor din Uniunea Europeană deja practică această reglementare. 

Citeste si: A intrat în vigoare o nouă măsură pentru accesul în țară! Noua procedură a creat haos, azi-noapte, în aeroportul Otopeni:"Nu o să mai vin acasă!"

Citeste si: Mesajele emoționante primite de mama Geta de la fiicele sale, cu ocazia zilei de naștere: „Ești o mamă cum rar există în lume”. Surorile Sterp se mândresc cu cea care le-a dat viață- kanald.ro

Citeste si: "Știam că am murit. Eram separat de trupul meu". Ce se află dincolo de moarte. Mărturia unui bărbat căruia i s-a oprit inima- stirileprotv.ro

,,O informație care cu siguranță o să vă intereseze: vom rezolva în aceste zile durata izolării și a carantinei. Va fi și în România doar de 10 zile, la fel cum este în marea majoritate a țărilor din Uniunea Europeană", a declarat Ministrul Sănătății. 

Adrian Pistol, noi detalii despre doza Booster 

Adrian Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor (CNSCBT), a dezvăluit dacă va fi nevoie de doza booster pentru prelungirea validității certificatului de vaccinare.  

Adrian Pistol a declarat că, în momentul de față această decizie a fost stabilită la nivel european, nu la nivel național. Acesta îndeamnă oamenii să se imunizeze cu doza booster nu doar pentru a avea acces la trecerea de la granițele țării sau a altor țări, sau pentru acesul în mall-uri sau magazine, ci pentru conjuctura tulpinii Omicron. 

De asemenea, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor (CNSCBT) îndeamnă persoanele care nu s-au imunizat să o facă, deoarece conjunctura Omicron este un subiect important și trebuie tratat cu seriozitate. 

Citeste si: Ministrul Sănătății vrea să se ferească de o carantină dură după sărbători. Alexadru Rafila: „Dorim să evităm un lockdown care ar afecta foarte tare economia!”

,,În Uniunea Europeană da, la nivel național acest lucru încă nu a fost stabilit. Ceea ce rămâne de subliniat este că dacă ne-am făcut prima schemă, să facem și doza booster, pentru că este important în această conjunctură a tulpinii și nu pentru a călători sau a intra la mall. Iar cei care sunt nevaccinați, vaccinați-vă pentru conjunctura Omicron, nu pentru a intra la mall", a menționat directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Așa tată, așa fiu! Romeo a devenit cel mai bogat copil din familia Beckham după ce a semnat un contract care-l face milionar

Elena Gheorghe, evacuată dintr-un mall din Capitală: „Nu ni s-a spus nimic, au venit brigăzi speciale, antitero”. Artista a trecut prin momente de spaimă din cauza unei alerte...

Strigătul disperat al unui copil către mama sa, după ce s-a accidentat la fotbal! Femeia privește cum copilăria fiului ei se distruge zilnic: „M-a implorat să-i tai piciorul”

„Prost obicei”. Vlăduța Lupău a recunoscut ce greșeală face aproape zilnic și le-a povestit fanilor despre ce este vorba

Ora de vară 2023: Cum ne afectează sănătate schimbarea de oră?

Andreea Marin, la un pas de a-și pierde viața din cauza depresiei! Vedeta a tras un semnal de alarmă, după ce și-a dat seama prin ce a trecut

Un bărbat a rămas șocat după descoperirea făcută în podul casei. A pozat totul și a arătat peste ce a putut să dea

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies