Durere fără margini în lumea teatrului! A murit marele actor Cornel Ciupercescu: "Bunul și iubitul nostru, ne-ați dat de jucat cea mai grea scenă"

Cornel Ciupercescu a decedat la vârsta de 77 de ani.

Autor: Ștefania Ruxandra

In articol:

Lumea teatrului este în doliu. Actorul Cornel Ciupercescu s-a stins din viață în urmă cu puțin timp, la vârsta de 77 de ani.

Citește și: "Traumele mai mari sau mai mici și-au pus amprenta asupra lui". Detalii neașteptate din spatele morții judecătorului Gabriela Apostol care și-a injectat benzină în vene| EXCLUSIV

Cornel Ciupercescu a decedat

Anunțul privind decesul lui Cornel Ciupercescu a fost făcut chiar de către reprezentanții Teatrului Evreiesc de Stat, în cursul zilei de duminică. Maestrul, care era unul dintre cei mai apreciați actori, a lăsat în urma lui lacrimi de durere și un gol imens în sufletele celor care l-au iubit. Acesta urmează să fie condus pe ultimul drum marți, 6 decembrie, la Cimitirul Bellu din Capitală: "Teatrul Evreiesc de Stat anunță cu profundă durere trecerea în neființă a colegului și prietenului nostru, actorul Cornel Ciupercescu. Absolvent al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L.Caragiale”, la clasa profesorului George Carabin (promoția 1970), Cornel Ciupercescu a avut numeroase roluri la Teatrul Municipal Ploiești- Rică Venturiano în O NOAPTE FURTUNOASĂ (de I.L. Caragiale, regia Marcel Anghelescu), Valère în AVARUL (de Molière, regia Harry Eliad), Malcolm în MACBETH (de William Shakespeare, regia Aureliu Manea), dar și la Teatrul de Stat Târgu Mureș- Boze în PĂDUREA ÎMPIETRITĂ (de Sherwood Anderson, regia Gh.

Harag), Tase în UN INDIVID SUSPECT (de Sterea Popovici, regia Eugen Marcus).

Din anul 1990, a fost actor al Teatrului Evreiesc de Stat, timp de aproape trei decenii, în roluri precum Saladin, în NATHAN ÎNȚELEPTUL, de G. E. Lessing, regia Grigore Gonța, Gaston Schmaltz, în POVESTEA UNEI BĂNCI PARTICULARE, de Friedrich Dürrenmatt, regia Kincses Elemer, Golem, în GOLEM, de H. Leivik, regia Cătălina Buzoianu sau Ulrich von Hutten, în ELOGIUL NEBUNIEI, de Dumitru Solomon, regia Ion Cojar.

Cornel Ciupercescu a avut și o carieră cinematografică de excepție, în rolul lui Nicolae Bălcescu (Nicolae Bălcescu, în LA RĂSCRUCEA MARILOR FURTUNI, regia Mircea Moldovan) sau Frâncu Slătineanu, în CASTELUL DIN CARPAŢI, regia Stere Gulea. Înmormântarea va avea loc marți, 6 decembrie, de la ora 11, la Cimitirul Bellu. Să-i fie memoria binecuvântată!", au transmis reprezentanții Teatrului Evreiesc de Stat, pe pagina oficială de Facebook.

Citeste si: „Sunt o femeie tânără.” Denisa Filcea, judecată pentru ținuta pe care a purtat-o- kfetele.ro

Cornel Ciupercescu a decedat

Cornel Ciupercescu

[Sursa foto: Facebook- Natalie Ester/teatrul-evreiesc.com]

Colegii lui Cornel Ciupercescu, devastați de moartea actorului

Vestea că maestrul Cornel Ciupercescu a părăsit această lume i-a șocat pe cei apropiați, dar și pe mulți dintre colegii acestuia. Zeci de mesaje de condoleanțe au fost publicate în mediul online de către cei care l-au cunoscut și care l-au apreciat pe marele actor: "Bunul și iubitul nostru, adoratul nostru, ne-ați dat de jucat cea mai grea scenă, astăzi… Câte o fărâmă din fiecare dintre noi, zboară acum printre îngeri, odată cu plecarea dintre pământeni a celui care a fost prietenul, colegul, căpitanul nostru, Cornel Ciupercescu. Nenea Ciupi, ați fost și veți rămâne iubire. Mulțumim pentru tot. Mulțumesc pentru tot.

Citește și: Culiță, mesaj sfâșietor la un an de la moartea lui Ion Șmecheru'. Toată familia Sterp este încă afectată: „Ne e dor de tine”

Ne vom lua rămas-bun, marți, 6 decembrie, ora 11:00, la cimitirul Bellu. Sunt alături de familia sa minunată, vă sărut sufletele și mă retrag în liniștea grea a zilei.(...) Aveam un pic peste douăzeci de ani când m-a adoptat în iubirea lui. Sunt infinite mulțumirile mele. Recunoștință pentru încrederea pe care mi-a dat-o, pentru sprijin, pentru delicatețea cu care mi-a strecurat în inimă legende și lecții despre demnitate și despre teatru.", a scris îndurerată actrița Natalie Ester, pe pagina personală de Facebook.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

În ce locații din România s-a filmat serialul „Wednesday". Castelul Cantacuzino a fost în prim-plan

Când apare Wednesday, sezonul 2? Netflix a confirmat al doilea sezon al serialului

Florin Zamfirescu se confruntă cu probleme de sănătate. La ce a fost nevoit să renunțe artistul? ,,Iau foarte multe pastile”

Peste 30 de câini, ținuți fără mâncare și bătuți de un bărbat din Olt. Agresorul nu a rămas nepedepsit pentru cruzimea de care a dat dovadă

Este cutremur total la Moscova! L-a găsit mort. Doliu imens în Rusia

De ce să pui sare în mașina de spălat rufe: trucul mai puțin cunoscut care te ajută să economisești timp și energie

Oana Roman a rămas cu ochii în soare. Marius Elisei a plecat de acasă. Definitiv!

Florin Zamfirescu se confruntă cu probleme de sănătate. La ce a fost nevoit să renunțe artistul? ,,Iau foarte multe pastile”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies